Προκλητική ανακοίνωση Άγκυρας για γεωτρήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ

Μονομερείς χαρακτηρίζει, με προκλητική ανακοίνωσή του, το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών τις έρευνες υδρογονανθράκων στην Κυπριακή ΑΟΖ, προειδοποιώντας μάλιστα πως θα στηρίξει το ψευδοκράτος και τα «αναπαλλοτρίωτα δικαιώματα του τουρκοκυπριακού λαού στις πλουτοπαραγωγικές πηγές του νησιού του οποίου είμαστε συνιδιοκτήτες».

Στην ανακοίνωσή του, το τουρκικό ΥΠΕΞ εξαπολύει επίθεση στην ελληνοκυπριακή πλευρά, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως «αντί να αναλώνει προσπάθειες προς μια δίκαιη και μόνιμη διευθέτηση στην Κύπρο, επιμένει να συμπεριφέρεται σαν να είναι ο μοναδικός ιδιοκτήτης του νησιού».

«Aυτή η στάση της ελληνοκυπριακής πλευράς, η οποία δεν διστάζει να υπονομεύσει με ανεύθυνο τρόπο την ασφάλεια και τη σταθερότητα της Ανατολικής Μεσογείου, είναι στην πραγματικότητα ο βασικός λόγος που οι διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό έχουν αποτύχει και δεν έχουν οδηγήσει σε κάποιο αποτέλεσμα για μισό αιώνα» συνεχίζει η ανακοίνωση, κάνοντας μάλιστα λόγο και για «απροθυμία των ελληνοκυπρίων να αποδεχθούν συνεργασία με τους τουρκοκύπριους κατά τη διάρκεια της περσινής Διάσκεψης για την Κύπρο».


Πηγή: www.tovima.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!