Τραμπ: Ας «κλείσει» το κράτος αν δεν αλλάξει ο νόμος για τους μετανάστες

Το κλείσιμο των ομοσπονδιακών υπηρεσιών θα είναι... καλοδεχούμενο, αν το Κογκρέσο δεν καταλήξει σε συμφωνία για την αλλαγή του μεταναστευτικού νόμου, δήλωσε ο Ντόναλντ Τραμπ.

«Αν δεν αλλάξουμε τη νομοθεσία, αν δεν ξεφορτωθούμε αυτά τα παραθυράκια με τα οποία οι δολοφόνοι επιτρέπεται να έρχονται στη χώρα και να συνεχίσουν να σκοτώνουν (...) αν δεν το αλλάξουμε, τότε ας κλείσουμε τις ομοσπονδιακές υπηρεσίες», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Αμερικανός πρόεδρος, σε πάνελ στον Λευκό Οίκο για τη δράση της συμμορίας MS-13. «Θα ήθελα να δω ένα κλείσιμο αν δεν φροντίσουμε αυτό το ζήτημα», τόνισε.

Στο Κογκρέσο, οι Ρεπουμπλικανοί και οι Δημοκρατικοί προσπαθούν να καταλήξουν σε συμφωνία σχετικά με τα όρια δαπανών, ενώ απομένουν δύο ημέρες για την εκπνοή της προσωρινής παράτασης του προϋπολογισμού.

Οι Ρεπουμπλικανοί υποσχέθηκαν τη διοργάνωση ανοιχτής συζήτησης για το μεταναστευτικό, την ερχόμενη εβδομάδα στη Γερουσία, δήλωσε ο γερουσιαστής των Δημοκρατικών Τσακ Σούμερ.

Πηγή: ΑΠΕ/ Reuters


Πηγή: www.iefimerida.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!