Θεσσαλονίκη: Διαμαρτυρία εκπαιδευτικών κατά των αλλαγών σε ωράριο και απεργίες [εικόνες & βίντεο]


Πορεία διαμαρτυρίας στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, πραγματοποίησαν μέλη της Ένωσης Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης και αδιόριστοι εκπαιδευτικοί γονείς και μαθητές.

Οι συμμετέχοντες ζήτησαν να μην εφαρμοστούν οι αλλαγές στον νόμο για τις απεργίες, που ψηφίστηκαν στο πολυνομοσχέδιο για την ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης, αλλά και να μην υλοποιηθούν μία σειρά από αλλαγές στην εκπαίδευση.
«Καμία αύξηση στο ωράριο εργασίας και διδασκαλίας. Με συλλογικές αποφάσεις συλλόγων και συνδικαλιστική κάλυψη από ομοσπονδίες, συλλόγους Π.Ε. και ΕΛΜΕ δεν εφαρμόζουμε δεν υλοποιούμε την 30ωρη παραμονή στο σχολείο και την ακυρώνουμε στην πράξη» ήταν - μεταξύ άλλων - τα αιτήματα των εκπαιδευτικών, που συγκεντρώθηκαν στο άγαλμα Βενιζέλου.
«Οργανώνουμε τη συνέχεια του αγώνα ενάντια στο εκπαιδευτικό μνημόνιο και τα αντιλαϊκά μέτρα κυβέρνησης, υπουργείου, ΕΕ, ΟΟΣΑ με στόχο την ακύρωση των μέτρων, την αποτροπή των επόμενων και την ανατροπή όλου του πλαισίου Χρέους- ΕΕ- Μνημονίων. Προχωράμε με συντονισμό των εκπαιδευτικών σωματείων χωρίς καθυστερήσεις και λογικές αναμονής» ανέφεραν σε ανακοίνωση που εξέδωσαν για την κινητοποίηση.Πηγή Φωτό: intimenews.gr & Πηγή Βίντεο: Thestival.gr

Πηγή: www.iefimerida.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!