Οι Τούρκοι στήνουν στρατιωτική εγκατάσταση απέναντι από τα Ίμια

Στα παράλια της Αλικαρνασσού, ακριβώς απέναντι από τα Ίμια στήνονται στρατιωτικές εγκαταστάσεις, σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ.

 

 

Η τουρκική εφημερίδα Cumhuriyet δημοσιεύει φωτογραφίες από την παραλία Gumusluk, όπου πραγματοποιούνται οι εν λόγω εργασίες και σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα, μετά την ένταση στο Αιγαίο ανάμεσα σε τουρκικά και ελληνικά πλοία παράκτιας ασφάλειας στα Ίμια, θα κατασκευαστεί στρατιωτική εγκατάσταση στην παραλία Gumusluk η οποία βρίσκεται απέναντι από τα Ίμια.

 

«Τα έργα πραγματοποιούνται με γοργούς ρυθμούς στην παραλία», επισημαίνει η Cumhuriyet.

 

 

 

 

 

Βίτσας: Ανησυχώ για ένα ατύχημα στο Αιγαίο 

 

Την ίδια ώρα ανιστόρητη και απαράδεκτη χαρακτήρισε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Δημήτρης Βίτσας, την χθεσινή άκρως προκλητική ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικού, το οποίο αναφέρει ότι τα Ίμια ανήκουν στην Τουρκία προσθέτοντας ότι η ελληνική πλευρά αντιμετωπίζει το περιστατικό με νηφαλιότητα και ψυχραιμία. Ταυτόχρονα, διέψευσε τα περί σχεδίων της κυβέρνησης για ανταπόδοση του περιστατικού.

 

Μιλώντας το πρωί στον ΑΝΤ1, ο κ. Βίτσας κάλεσε την Τουρκία να βρει τα έγγραφα από τη συνθήκη που υπέγραψε με την Ιταλία, στην οποία φαίνεται πού ανήκουν τα Ίμια. Τόνισε ότι τον ανησυχεί περισσότερο το ενδεχόμενο ατυχήματος στο Αιγαίο γιατί τείνει – όπως είπε - να γίνει ανεξέλεγκτο. 

 

Ο κ. Βίτσας, κληθείς να σχολιάσει το επεισόδιο στα Ίμια, έκανε λόγο για ένα σημαντικό περιστατικό που δεν χρειάζεται ούτε να αναβαθμιστεί, ούτε και να υποβαθμιστεί. Επανέλαβε ότι δεν υπάρχουν γκρίζες ζώνες στο Αιγαίο και απέδωσε την προκλητικότητα της γείτονος στην ανάγκη δημιουργίας επεισοδίων για εσωτερική κατανάλωση.

 


Πηγή: www.lifo.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!