Τζορτζ Μπους ο νεότερος: Σχεδόν σίγουρη η εμπλοκή των Ρώσων στις εκλογές

Για αρκετά καθαρές ενδείξεις για ρωσική εμπλοκή στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές του 2016 έκανε λόγο ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Τζορτζ Μπους ο νεότερος, από το Άμπου Ντάμπι, πρωτεύουσα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

Ο πρώην επικεφαλής του αμερικανικού κράτους σημείωσε ότι ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλάντιμιρ Πούτιν παίζει παιχνίδι «μηδενικού αθροίσματος», καθώς δεν σκέφτεται «πώς θα κερδίσουμε και οι δύο (σ.σ. Ρωσία και ΗΠΑ), αλλά πώς κερδίζοντας ο ίδιος θα χάσουν όλοι οι άλλοι», αναφερόμενος στις κινήσεις της Μόσχας στη διεθνή «σκακιέρα».

Ο κ. Μπους ανέφερε ότι ενώ δεν είναι ξεκάθαρο αν οι Ρώσοι κατάφεραν να επηρεάσουν το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών στις ΗΠΑ, είναι σχεδόν σίγουρο ότι το προσπάθησαν.

Ο Ρεπουμπλικανός πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ φέρεται να μην είχε ψηφίσει ούτε τον υποψήφιο του κόμματός του, Ντόναλντ Τραμπ, ούτε την υποψήφια του Δημοκρατικού Κόμματος για την προεδρία Χίλαρι Κλίντον το 2016. Ο πατέρας του, Τζορτζ Μπους ο πρεσβύτερος, επίσης Ρεπουμπλικανός και πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, φέρεται να ψήφισε την Δημοκρατική Χ. Κλίντον λόγω της έντονης αντίθεσής του προς τον Ντ. Τραμπ.

Η ομιλία του στα Εμιράτα έγινε σε εκδήλωση του Ινστιτούτο Μίλκεν, δεξαμενής σκέψης (think tank) με έδρα την Καλιφόρνια.

naftemporiki.gr

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!


Πηγή: www.naftemporiki.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!