Όλαφ Σολτς: Δεν θα υπαγορεύουμε στις άλλες χώρες τι να κάνουν

Το μήνυμα ότι το Βερολίνο θα σταματήσει να έχει την "ηγεμονία" στη ζώνη του ευρώ θέλησε να στείλει ο αντιπρόεδρος του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD), δήμαρχος του Αμβούργου και πιθανότατα επόμενος υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Όλαφ Σολτς. Αν και υπεραμύνθηκε της οικονομικής πολιτικής, που ακολουθήθηκε στο εσωτερικό της χώρας και οδήγησε σε ισοσκελισμό του προϋπολογισμού, έσπευσε να επισημάνει πως δεν «είναι δική μας δουλειά να υπαγορεύσουμε στις άλλες ευρωπαϊκές χώρες το πώς θα αναπτυχθούν. 

«Σίγουρα σε αυτό το πεδίο έγιναν και κάποια λάθη στο παρελθόν» είπε σε συνέντευξή του στη γερμανική δημόσια τηλεόραση, σε μία έμμεση, ήπια κριτική προς τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, που θεωρείται αρχιτέκτοντας των προγραμμάτων διάσωσης για τις χώρες του Νότου. Σχολιάζοντας δε τις αντιδράσεις στο εσωτερικό των Χριστιανοδημοκρατών, για την παραχώρηση του υπουργείου Οικονομικών στους Σοσιαλδημοκράτες, υπογράμμισε ότι όλοι οι υπουργοί θα πρέπει να κινηθούν στο πλαίσιο του προγράμματος, που συμφωνήθηκε. Αυτό ακριβώς επεσήμανε και η ίδια η καγκελάριος Μέρκελ. 

Υπενθυμίζεται ότι ο πρόεδρος του SPD, Μάρτιν Σουλτς, έχει δεσμευθεί η συμμετοχή του κόμματος στον κυβερνητικό συνασπισμό να σημάνει το τέλος της λιτότητας και τη στροφή σε επενδύσεις. Τα 464.000 μέλη του SPD δεν έχουν ακόμη εγκρίνει τη συμφωνία. Θα πραγματοποιηθεί ψηφοφορία και τα αποτελέσματά της θα ανακοινωθούν στις 4 Μαρτίου. 

 

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!


Πηγή: www.naftemporiki.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!