Γιλντιρίμ: Μάχη κατά της τρομοκρατίας οι επιχειρήσεις στην Αφρίν

Των στρατιωτικών επιχειρήσεων της Άγκυρας εναντίον Κούρδων μαχητών στο Αφρίν της βόρειας Συρίας υπεραμύνθηκε ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Μπιναλί Γιλντιρίμ, υποστηρίζοντας ότι η χώρα του «μάχεται κατά της τρομοκρατίας» υπερασπιζόμενη τα νότια σύνορά της, αλλά και τα σύνορα του ΝΑΤΟ.

«Αλλα μέλη του ΝΑΤΟ συνεργάζονται, αντιθέτως, με τους τρομοκράτες» πρόσθεσε ο κ. Γιλντιρίμ, μιλώντας στην 54η Διάσκεψη του Μονάχου για την Ασφάλεια.

Αναφερόμενος στα γενικότερα αποτελέσματα των επιχειρήσεων των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων, έκανε λόγο για σύλληψη μέχρι τώρα πάνω από 10.000 μελών του Ισλαμικού Κράτους.

Απαντώντας σε ερώτηση του επικεφαλής της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων του Ομοσπονδιακού Κοινοβουλίου Γκίντερ Κριχμπάουμ σχετικά με τους δημοσιογράφους που κρατούνται σε τουρκικές φυλακές ακόμη και χωρίς να τους έχει απαγγελθεί κατηγορία, ο Τούρκος πρωθυπουργός είπε ότι η χώρα του είναι ένα συνταγματικό κράτος δικαίου, όπως η Γερμανία, και πρόσθεσε ότι κανείς δεν έχει το δικαίωμα να αμφισβητεί τους κανόνες κράτους δικαίου μιας άλλης χώρας.

Πηγή: ΑΜΠΕ

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!


Πηγή: www.naftemporiki.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!