Διαδήλωση εκπαιδευτικών στη Θεσσαλονίκη κατά των αλλαγών σε ωράριο και απεργίες

Να μην εφαρμοστούν οι αλλαγές στον νόμο για τις απεργίες, που ψηφίστηκαν στο πολυνομοσχέδιο για την ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης, ζήτησαν οι εκπαιδευτικοί που διαδήλωσαν, το απόγευμα, στη Θεσσαλονίκη.

 

Στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, συμμετείχαν, οι Ενώσεις Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΕΛΜΕ), σύλλογοι πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, σύλλογοι γονέων και σύλλογοι φοιτητών.

 

Οι εκπαιδευτικοί ζητούν, παράλληλα, να μην γίνει καμία αύξηση στο ωράριο εργασίας και διδασκαλίας, προειδοποιώντας πως, ακόμα κι αν επιβληθεί, θα την καταργήσουν στην πράξη.  

 

Κάνοντας λόγο για «εκπαιδευτικό μνημόνιο» και «αντιλαϊκά μέτρα» από πλευράς της κυβέρνησης, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΟΟΣΑ, οι εκπαιδευτικοί διεμήνυσαν πως θα συνεχίσουν τον αγώνα για την «ανατροπή όλου του πλαισίου Χρέους- ΕΕ- Μνημονίων», όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά. 


Πηγή: www.lifo.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!