Επιτελάρχης της Αγκυρας απειλεί με στρατιωτικές επιχειρήσεις στο Αιγαίο

Απειλές για στρατιωτική επιχείρηση στο Αιγαίο, εξαπέλυσε ο Επιτελάρχης των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων, Χουλουσί Ακάρ.

«Η Τουρκία, παράλληλα με την στρατιωτική επιχείρηση στο Άφριν, είναι σε θέση να εξασφαλίσει τα συμφέροντα της σε όλες τις θάλασσες που την περιτριγυρίζουν» φέρεται να δήλωσε.

Σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, ο κ. Ακάρ δήλωσε το εξής: «Δεν ελέγχουμε μόνο τα Καρτνάκ (Ιμια ). Αλλά ελέγχουμε και όλο το Αιγαίο. Εχουμε την δύναμη (ισχύ) για να διεξάγουμε στρατιωτική επιχείρηση στο Άφριν και ταυτοχρόνως στο Αιγαίο».» δήλωσε ο τούρκος αρχηγός.

Για να προσθέσει: «Είμαστε αποφασισμένοι για την διαφύλαξη των δικαιωμάτων και συμφερόντων της χώρας μας, που προέρχονται από το διεθνές δίκαιο και διεθνείς συμφωνίες, σε όλες τις θάλασσες μας».

Ο Ακάρ νωρίτερα πέταξε με ιπτάμενο ραντάρ της τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας και σύμφωνα με τα τουρκικά Μέσα ενημέρωσης το αεροσκάφος πέταξε στην περιοχή του Αιγαίου.

Στην Αγκυρα ο Ζάεφ

Παράλληλα, λίγα 24ωρα μετά την στήριξη Ερντογάν στα Σκόπια, ο Ζόραν Ζάεφ μεταβαίνει στην Αγκυρα το διήμερο 11/12 Φεβρουαρίου για συνομιλίες με την τουρκική κυβέρνηση.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο Ζάεφ θα επισκεφθεί τη χώρα μετά από πρόσκληση του Τούρκου πρωθυπουργού Μπιναλί Γιλντιρίμ, και κατά τη διάρκεια επίσκεψης, οι δύο πλευρές θα συζητήσουν διάφορα διμερή και περιφερειακά θέματα.

Επιπλέον, η ανακοίνωση τονίζει τους ισχυρούς δεσμούς της Τουρκίας με τα Σκόπια, υπογραμμίζοντας ότι «ένα από τα πιο θεμελιώδη στοιχεία του ισχυρού δεσμού μεταξύ των δύο χωρών είναι οι συμπατριώτες μας στη «Μακεδονία»»

Τέλος, στην ανακοίνωση η Τουρκία εξέφρασε τη στήριξη της Άγκυρας στην προοπτική ένταξης των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ για «την ειρήνη και τη σταθερότητα στη χώρα και τα Βαλκάνια».


Πηγή: www.iefimerida.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!