Ο Μίκης Θεοδωράκης απαντά για το συλλαλητήριο: Πώς να δεχτούν ότι ένας αριστερός είναι τόσο πατριώτης;

Για την παρουσία του στο συλλαλητήριο, για τη Χρυσή Αυγή αλλά και για τις απειλές που έχει δεχτεί μίλησε ο Μίκης Θεοδωράκης υποστηρίζοντας ότι για κάποιους είναι αδιανόητο πώς ένας παλιός κομμουνιστής μπορεί να είναι τόσο πατριώτης.

 

Ο μουσικοσυνθέτης σε συνέντευξή του στο Star αναφερόμενος στην ομιλία του στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία τόνισε ότι δεν ήταν η πρώτη φορά που διαδήλωνε στο συγκεκριμένο σημείο.

 

«Το Σύνταγμα έχει πολύ στενή σχέση μαζί μου. Διαδήλωσα πρώτη φορά το 1943» σημείωσε προσθέτοντας ότι «Τότε που οι Γερμανοί θέλησαν να την δώσουν στους Βούλγαρους. Πρώτη φορά που οι Γερμανοί στην Ευρώπη είχαν δει δημόσια διαδήλωση. Δεν είχαν δει ποτέ. Αλλά το πληρώσαμε φοβερά με αίμα».

Σε ό,τι αφορά την πρόσφατη επίθεση στην οικία του, ανέφερε: «Κι άλλη φορά που οι Πυρήνες ήθελαν να με σκοτώσουν, τους είπα ανοίγω το παράθυρο για ευκολία», παρότι ήταν χειμώνας και θα πάθαινα γρίπη. Πηγαίνετε στο ένα μέτρο για να με σκοτώσετε. Είναι δειλοί αυτοί όλοι, όλη αυτή η γενιά δεν είναι όπως ήμασταν εμείς. Πονάγαμε πολύ την πατρίδα μας και σκοτωνόμασταν».

 

Σχετικά με το θέμα που προέκυψε από την παρουσία του στο «πλευρό» της Χρυσής Αυγής, ο Μίκης Θεοδωράκης σημείωσε ότι ο αριθμός των μελών της ακροδεξιάς οργάνωσης ήταν μικρός σε σχέση με το συνολικό πλήθος που βρισκόταν στη διαδήλωση. «Η Χρυσή Αυγή ήταν 200-300. Όταν είναι 1 εκατομμύριο ο κόσμος τι σημασία έχει;» είπε και πρόσθεσε: «Θα μου πείτε... γιατί τη Χρυσή Αυγή που αγαπούν την πατρίδα; Ναι την αγαπούν αλλά με ένα τρόπο εριστικό. Είναι η πατρίδα και όλοι οι άλλοι είναι... Εγώ αγαπώ την πατρίδα μου γιατί αγαπάει όλες τις πατρίδες του κόσμου».

 

«Ο ελληνικός λαός είναι πιο υπεύθυνος από όλες τις κυβερνήσεις. Καμία κυβέρνηση από το 1944 μέχρι το 1992, που πάλι εγώ ως βουλευτής και υπουργός της Νέας Δημοκρατίας επέβαλα τον όρο Mακεδονία κι έγινε μετά δεκτό και από το συμβούλιο των αρχηγών. Πώς να δεχτούν αυτοί πως ένας παλιός κομμουνιστής, αριστερός είναι τόσο πατριώτης; Δεν καταλαβαίνουν όταν εμείς παλεύαμε με τον ΕΛΑΣ ήμασταν υπερπατριώτες» κατέληξε ο κ. Θεοδωράκης.

 

 

Πηγή: www.lifo.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!