Οι πορτοκαλί κροκόδειλοι που ζουν στο απόλυτο σκοτάδι και εξελίσσονται σε ένα νέο είδος

Σ' αυτό το περιβάλλον οι επιστήμονες ήρθαν αντιμέτωποι με τον πορτοκαλί κροκόδειλο. Πρόκειται για έναν "κροκόδειλο-νάνο" που τρέφεται με νυχτερίδες και οι επιστήμονες θεωρούν πως εξελίσσεται σε ένα νέο είδος καθώς έχει αναπτύξει ένα εντελώς ιδιοσυγκρασιακό γενετικό αποτύπωμα από τους υπόλοιπους. "Το σχήμα των κεφαλιών τους είναι πιο αρχαϊκό, τα φρύδια τους πολύ πιο έντονα και ο απλότυπός τους έχει βρεθεί σε σπηλιές στην Abanda και πουθενά αλλού" αναφέρει ο αρχαιολόγος Oslisly.

Weird orange crocodiles found gorging on bats in Gabon’s caves https://t.co/JvHuHQ5xTH pic.twitter.com/FkBNYDEqCv

Όσο για το μοναδικό πορτοκαλί τους χρώμα οι επιστήμονες δεν έχουν καταλήξει ακόμα σε ασφαλή συμπεράσματα ωστόσο η επικρατέστερη θεωρία είναι πως το δέρμα τους δέχεται "επίθεση" από το τοξικό περιβάλλον που ζουν και τα περιττώματα των νυχτερίδων με αποτέλεσμα να αλλάζει χρώμα.

«Οι κροκόδειλοι κανονικά ζουν σε υγρούς τόπους. Αυτοί εδώ όμως ζουν μέσα στην κοπριά, η οποία αποτελεί ένα αρκετά άγριο περιβάλλον. Μία "χημική επίθεση" γίνεται στο δέρμα τους με αποτέλεσμα να το ξασπρίζει. Όμως δεν έχουμε τα μέσα για να το αποδείξουμε όλο αυτό» λέει ο Testa.

Πηγή: nationalgeographic


Πηγή: news247.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!