Η κυβέρνηση πήρε πίσω την τροπολογία ντροπή για τα αδέσποτα σκυλιά - Οργή από τις φιλοζωικές

Την έντονη κριτική της Πανελλήνιας Φιλοζωικής Ομοσπονδίας προκαλεί η τροπολογία που κατέθεσε ο αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιάννης Τσιρώνης, και που ψηφίζεται σήμερα στη Βουλή.

 

Η απόφαση ουσιαστικά επιτρέπει τη δημιουργία χώρων για αδέσποτα σε πολύ απομακρυσμένες περιοχές με τους φιλόζωους να κάνουν λόγο για χώρους εξορίας ζώων.

 

Αναλυτικά η ανακοίνωση από την Πανελλήνιας Φιλοζωικής Ομοσπονδίας που εξηγεί τι συμβαίνει με την τροπολογία:

 

Ψηφίζεται αύριο στην ολομέλεια της Βουλής τροπολογία που υπογράφει την καταδίκη των αδέσποτων ζώων.

 

Ψηφίζεται νύχτα, ύπουλα και σκόπιμα από άλλο υπουργείο, το υπουργείο Περιβάλλοντος.

 

Παραθέτουμε την αιτιολογική έκθεση και ζητάμε από τους υπογράφοντες υπουργούς κους Σταθάκη, Αποστόλου,Φάμελλο και Τσιρώνη να αποσύρουν από την αυριανή ψήφιση την συγκεκριμένη διάταξη που μας γυρίζει χρόνια πολλά πίσω.

 

Μια επαίσχυντη τροπολογία που επιτρέπει την λειτουργία χώρων μόνιμης διαμονής αδέσποτων ζώων σε βραχώδεις εκτάσεις και σε δάση με σκοπό «να τα προστατέψουν από τα παράνομα σωματεία και τους ιδιώτες»!

 

Ποτέ μέσα σε τόσες λίγες λέξεις δεν συμπεριελήφθη κάτι τόσο εφιαλτικό για τα ζώα.

 

Η καταδίκη τους.

 

Ρητορικά θα τους ρωτήσουμε, αν συναισθάνονται τι ακριβώς ψηφίζουν;

 

Αν συνειδητοποιούν ότι δημιουργούν χώρους εξορίας των ζώων εν έτει 2018 σε μια ευρωπαϊκή χώρα.

 

Αν συνειδητοποιούν τις καταστροφικές συνέπειες αυτού που ανερυθρίαστα ψηφίζουν αύριο.

 

Πρόκειται για μια παράνομη τροπολογία, αντιφατική, αναποτελεσματική, κακογραμμένη και δυσφημιστική για τους φορείς της μέχρι τώρα άσκησης της αρμοδιότητας διαχείρισης των ζώων, δημιουργεί σύγχυση στον εφαρμοστή του νόμου και ως εκ τούτου αντισυνταγματική.

 

Τους καλούμε να αποσύρουν αύριο την τροπολογία αυτή της ντροπής της οποίας η αιτιολογική έκθεση αναφέρει:

 

Σκοπός της διάταξης αποτελεί η περίθαλψη και η μείωση των αδέσποτων ζώων. Με τη θέσπιση της ρύθμισης αυτής επιτρέπεται σε δασικές, σε χορτολειβαδικές και βραχώδεις εκτάσεις η εγκατάσταση και λειτουργία κέντρων περίθαλψης και διαμονής κάθε είδους αδέσποτων ζώων με σκοπό τον περιορισμό της παράνομης μεταχείρισης αδέσποτων ζώων από ιδιώτες και σωματεία αλλά και την προστασία της δημόσιας υγείας.

 

 

update

Ως αποτέλεσμα των αντιδράσεων ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Σωκράτης Φάμελλος ανακοίνωσε το μεσημέρι στην Ολομέλεια της Βουλής την απόσυρση της τροπολογίας. Προανήγγειλε, πάντως, ότι η ρύθμιση θα επανακατατεθεί σε νομοσχέδιο του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης αφού υπάρξει πρώτα διαβούλευση με τις φιλοζωικές οργανώσεις και όλους τους ενδιαφερόμενους.

 

 


Πηγή: www.lifo.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!