Δήλωση αν. Τομεάρχη Εξωτερικών της Ν.Δ. κ. Σ. Αναστασιάδη για την καθιέρωση Παγκόσμιας Ημέρας Ελληνικής Γλώσσας

Αθήνα, 14 Φεβρουαρίου 2018
 Ο Αναπληρωτής Τομεάρχης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, αρμόδιος για τον Απόδημο Ελληνισμό, βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης, κ. Σάββας Αναστασιάδης, με αφορμή εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας για την καθιέρωση της Παγκόσμιας Ημέρας Ελληνικής Γλώσσας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:           

«Με εγκύκλιο του, το Υπουργείο Παιδείας προσπαθεί να μας πείσει ότι η 9η Φεβρουαρίου καθιερώθηκε ως “Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας”.

Για άλλη μία φορά, η Κυβέρνηση υποτιμά τη νοημοσύνη των πολιτών -συμπεριλαμβανομένων και των ομογενών- αφού, όπως είναι γνωστό, για να συμβεί κάτι τέτοιο, χρειάζεται απόφαση της UNESCO και έγκριση της από τον Ο.Η.Ε. ύστερα από υποβολή σχετικού αιτήματος. Σε κάθε περίπτωση, και εφόσον δεν γνωρίζουν τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί, είμαστε πρόθυμοι να τους ενημερώσουμε. Αυτό που δεν θα ανεχθούμε, όμως, είναι η απροκάλυπτη κοροϊδία».


Κατεβάστε το Δελτίο Τύπου εδώ.


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!