Δήλωση του Αντιπροέδρου της Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς, Βουλευτή Ν.Δ. Β΄ Θεσσαλονίκης Σάββα Αναστασιάδη για την «Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας»


Θεσσαλονίκη  09  Φεβρουαρίου 2018
                                          
                                                     
                                                        Δελτίο Τύπου

Δήλωση του Αντιπροέδρου της Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς, Βουλευτή Ν.Δ. Β΄ Θεσσαλονίκης  Σάββα Αναστασιάδη για την «Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας»



   « Η πρόταση για την καθιέρωση Παγκόσμιας Ημέρας Ελληνικής Γλώσσας κατατέθηκε στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Ελληνισμού της Διασποράς της Βουλής, το καλοκαίρι του 2014 , από την Ομοσπονδία Ελληνικών Κοινοτήτων και Αδελφοτήτων της Ιταλίας και έγινε ομόφωνα αποδεκτή.

   Στη συνέχεια, κινήθηκαν όλες οι διαδικασίες για την καθιέρωση Ημέρας Ελληνικής Γλώσσας στο εσωτερικό της χώρας, που είναι προϋπόθεση για την καθιέρωση της Παγκόσμιας Ημέρας , αλλά λόγω των πολιτικών εξελίξεων και της αλλαγής της Κυβέρνησης, η διαδικασία τότε δεν ολοκληρώθηκε.

   Με καθυστέρηση 3 ετών, αλλαγή 4 ημερομηνιών ως Ημέρας Ελληνικής Γλώσσας και παλινωδιών, εορτάζεται από φέτος η 9η Φεβρουαρίου  ως  «Ημέρα Ελληνικής  Γλώσσας», γεγονός εξαιρετικής σημασίας, καθώς  επιδιώκεται η προβολή της Ελληνικής Γλώσσας και η συμβολή της στην ανάπτυξη του Ευρωπαϊκού και Παγκόσμιου Πολιτισμού»



















Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!