Χαμηλότερη βάση για τους πλημμυροπαθείς μαθητές

Με χαμηλότερη βάση και ως υπεράριθμοι θα εισαχθούν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση οι μαθητές των περιοχών που επλήγησαν από πλημμύρες και εν προκειμένω οι μαθητές της Δυτικής Αττικής.

Συγκεκριμένα, η σχετική διάταξη ορίζει το ειδικό ποσοστό που θα αποδίδεται βάσει του ποσοστού των πληγέντων σε σχέση με τους συμμετέχοντες στις πανελλαδικές εξετάσεις ανά κατηγορία και το οποίο δεν θα υπερβαίνει το 2% του αριθμού εισακτέων, τη δυνατότητα υπαγωγής τους στο ειδικό ποσοστό, τα αντίστοιχα δικαιολογητικά αλλά και τη διαδικασία επιλογής τους.

«Ως προϋπόθεση για την επιλογή τους, σύμφωνα με τη σειρά προτίμησης του μηχανογραφικού τους δελτίου και κατά φθίνουσα σειρά μορίων, είναι να έχουν επιτύχει συνολικό αριθμό μορίων τουλάχιστον ίσο του 70% του αριθμού των μορίων που επέτυχε ο τελευταίος επιτυχών στη συγκεκριμένη σχολή ή τμήμα στο ίδιο ακαδημαϊκό έτος καθώς και η ύπαρξη σχετικής απόφασης του γενικού γραμματέα Πολιτικής Προστασίας», αναφέρει η απόφαση που υπογράφει ο υπουργός Παιδείας.


Πηγή: www.efsyn.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!