«Κλάδος ελαίας» με δηλητηριώδη αέρια;

Οι συριακές κουρδικές δυνάμεις και το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων αναφέρουν ότι ο τουρκικός στρατός φέρεται να εξαπέλυσε επίθεση με δηλητηριώδες αέριο σε χωριό στα βορειοδυτικά του Αφρίν, στα σύνορα με την Τουρκία.

Σύμφωνα με τον Μπιρούσκ Χάσακα, εκπρόσωπο της κουρδικής πολιτοφυλακής Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG) στο Αφρίν, από την επίθεση έξι άνθρωποι υπέφεραν από αναπνευστικά προβλήματα και άλλα συμπτώματα (όπως διεσταλμένες κόρες οφθαλμού), ενδείξεις πιθανής επίθεσης με δηλητηριώδες αέριο.

Παράλληλα, το συριακό πρακτορείο ειδήσεων SANA, επικαλούμενο γιατρό σε ένα νοσοκομείο στο Αφρίν, δήλωσε ότι ο βομβαρδισμός των τουρκικών δυνάμεων του χωριού προκάλεσε ασφυξία σε έξι ανθρώπους.

Δεν υπήρχε κάποιο άμεσο σχόλιο από τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις, που έχουν αρνηθεί στο παρελθόν τις κατηγορίες ότι στοχοθετούν αμάχους στην επιχείρηση «Κλάδος ελαίας» που διεξάγουν στην κουρδική περιοχή του Αφρίν.

Στις 6 Φεβρουαρίου, τα Ηνωμένα Έθνη απηύθυναν έκκληση για άμεση εκεχειρία στη Συρία για ανθρωπιστικούς λόγους.


Πηγή: www.efsyn.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!