Κ. Μάρκου: Ομιλία στην Ολομέλεια για νομοσχέδιο Φορέων Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών

Για το νομοσχέδιο που αφορά τους Φορείς Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών, τη διασφάλιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων αλλά και την αποσυρθείσα τροπολογία για τα αδέσποτα ζώα μίλησε στην Ολομέλεια της Βουλής η ανεξάρτητη βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης Κατερίνα Μάρκου.
Η βουλευτής τόνισε την ανάγκη θεσμικής και νομικής θωράκισης των Προστατευόμενων Περιοχών, αναφερόμενη ιδιαιτέρως στο Εθνικό Πάρκο Δέλτα Αξιού, όπου το σχετικό προεδρικό διάταγμα είναι έτοιμο αλλά δεν εκδίδεται, με αφορμή και σχετική επιστολή του Προέδρου του Φορέα.
Επίσης, αναφέρθηκε και στο ζήτημα των εργαζομένων των φορέων, οι οποίοι εισέρχονται σε καθεστώς πλήρους εργασιακής ανασφάλειας με το νομοσχέδιο. «Πρόκειται για ανθρώπους που έχουν συνδέσει τη ζωή τους με τους φορείς διαχείρισης, που έχουν αποκτήσει όχι μόνο πολύτιμη εμπειρία αλλά, μέσα σε αντίξοες συνθήκες, έχουν συμβάλει με την εργασία και την αγάπη τους για το αντικείμενο στην ανάδειξη των περιοχών αυτών. Θέλετε να πείτε ότι μέσα σε τρία χρόνια διακυβέρνησης δεν υπήρχε δυνατότητα να καλυφθούν έστω τμηματικά αυτές οι θέσεις;» ρώτησε η βουλευτής τον Υπουργό και ζήτησε να ληφθεί υπόψη η πρόταση του συλλόγου εργαζομένων για παράταση των συμβάσεων.
Μίλησε ακόμα για τις προοπτικές ανάπτυξης που κρύβουν, ιδίως για τις τοπικές κοινωνίες, οι προστατευόμενες περιοχές λέγοντας ότι «είναι πολύ σημαντικό, να καλλιεργηθεί η συνείδηση και σε τοπικό επίπεδο ότι η ύπαρξη μιας προστατευόμενης περιοχής δεν σημαίνει μόνο περιορισμούς στις δραστηριότητες αλλά προσφέρει και οφέλη».
Τέλος, ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην υπουργική τροπολογία που απέσυρε ο Υπουργός  για τη λειτουργία κέντρων περίθαλψης και διαμονής αδέσποτων ζώων σε δασικές και χορτολιβαδικές εκτάσεις, με στόχο τον περιορισμό της «παράνομης μεταχείρισης των αδέσποτων ζώων από ιδιώτες και σωματεία και την προστασία της δημόσιας υγείας».
«Εννοείτε ότι οι φιλοζωικές οργανώσεις και οι εθελοντές που, με δικά τους έξοδα και κόπο, φροντίζουν, περιθάλπουν και σιτίζουν τα αδέσποτα ζώα, για τα οποία η αρμόδια πολιτεία δεν κάνει τίποτα, παρανομούν;» αναρωτήθηκε και ζήτησε, σε περίπτωση επαναφοράς της ρύθμισης, να υπάρξουν αλλαγές και να απαλειφθεί η προσβλητική για κάθε φιλόζωο εισηγητική έκθεση.
Σχετικό βίντεο στο σύνδεσμο:


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!