Β. Κορέα: Η υπεύθυνη προπαγάνδας αδελφή του Κιμ στη Ν. Κορέα

Αντιδράσεις από την Ουάσιγκτον και ένταση με τη Σεούλ αναμένεται να προκαλέσει η επίσκεψη στη Νότια Κορέα της αδελφής του ηγέτη της Β. Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν, που είναι ανώτερο στέλεχος του κόμματος και θα παραστεί στην τελετή έναρξης των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων.

Την 28χρονη Κιμ Γιο-Γιονγκ, που θα μεταβεί στη Νότια Κορέα την Παρασκευή σε μια αποστολή υψηλόβαθμων αξιωματούχων της Βόρειας Κορέας, το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ έχει περιλάβει στον κατάλογο με τα πρόσωπα εναντίον των οποίων έχουν επιβληθεί κυρώσεις για παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων και λογοκρισία.

Εξάλλου εναντίον του Τσόι Χούι, προέδρου της Εθνικής Επιτροπής Καθοδήγησης Άθλησης που θα συμμετέχει επίσης στην αποστολή, έχει επιβληθεί απαγόρευση ταξιδίων από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Η Κιμ Γιο-Γιονγκ είναι αντιπρόεδρος του Τμήματος Προπαγάνδας του κόμματος, το οποίο είναι αρμόδιο για την ιδεολογική καθοδήγηση των Βορειοκορεατών μέσω των μέσων ενημέρωσης, της τέχνης και του πολιτισμού. Ο Τσόι έχει εργαστεί στο παρελθόν για την ίδια υπηρεσία.

«Ένα από τα θετικά της επίσκεψής της είναι ότι πρόκειται για κάποιον που μπορεί να στείλει ένα απευθείας μήνυμα εκ μέρους του αδελφού της Κιμ Γιονγκ-Ουν», σχολίασε ο Σιν Μπέομ-Τσουλ, καθηγητής της Διπλωματικής Ακαδημίας της Σεούλ.

«Το πρόβλημα είναι ότι έρχεται μαζί με τον Τσόι Χούι. Αυτό προκαλεί ανησυχία ότι η Βόρεια Κορέα είναι πιθανό να επιθυμεί να χρησιμοποιήσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες ως μέσο προπαγάνδας, αντί για ένα ενδεχόμενο άνοιγμα προς έναν διάλογο με τη Νότια Κορέα», πρόσθεσε.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!


Πηγή: www.naftemporiki.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!