Αντιφασιστική συγκέντρωση ενάντια στη ναζιστική φιέστα

Μία ημέρα πριν από το συλλαλητήριο για το «Μακεδονικό», στο οποίο δίνουν το στίγμα ακροδεξιοί, απόστρατοι λοκατζήδες και πατριωτικές ενώσεις, η Χρυσή Αυγή διοργανώνει την ετήσια φιέστα της για τα Ίμια, με Έλληνες και ξένους ναζί, στα γραφεία της στη Μεσογείων και όχι στην πλατεία Ρηγίλλης, όπου αντιφασιστικές οργανώσεις, συλλογικότητες και σωματεία καλούν στις 6 το απόγευμα σε αντιφασιστική διεθνιστική συγκέντρωση.

Σκοπός της κινητοποίησης είναι να σταλεί ισχυρό μήνυμα διεθνισμού και αλληλεγγύης. Θα ακολουθήσει πορεία στα κεντρικά γραφεία της ναζιστικής οργάνωσης στη Μεσογείων.

«Μέσα από τις επιτυχημένες κινητοποιήσεις μας η χρυσαυγίτικη φιέστα στην πλατεία Ρηγίλλης ματαιώνεται και μεταφέρεται κακήν κακώς στα γραφεία τους στην οδό Μεσογείων, όπου και πραγματοποιεί μια θλιβερή και άμαζη φασιστοσύναξη», υπογραμμίζουν οι διοργανωτές.

Παράλληλα, θυμίζουν την πρόσφατη εμπρηστική επίθεση στο κτίριο που στέγαζε την κατάληψη Libertatia, αλλά και την επίθεση στον ελεύθερο κοινωνικό χώρο Σχολείο -και οι δύο την ώρα διεξαγωγής του συλλαλητηρίου για το «Μακεδονικό» στη Θεσσαλονίκη- υπογραμμίζοντας ότι «δείχνουν το αποτρόπαιο πρόσωπο του φασισμού, ειδικά όταν αυτό βρίσκει πρόσφορο έδαφος στον εθνικισμό».

Λόγω των συγκεντρώσεων θα τεθούν σε εφαρμογή έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.

Καλούν

Στηρίζουν


Πηγή: www.efsyn.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!