Με αντιπαραθέσεις και κριτική στον Γ. Μπουτάρη η συνεδρίαση του Δ.Σ. Θεσσαλονίκης για το Σκοπιανό

Για το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ συζήτησαν σήμερα στο δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης. Οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων του κεντρικού δήμου διασταύρωσαν τα ξίφη τους για την ονομασία της γειτονικής χώρας.

Η αντιπολίτευση άσκησε σκληρή κριτική στο δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη για τις δηλώσεις του σχετικά με το ζήτημα.

Από την πλευρά του ο κ. Μπουτάρης αναφέρθηκε στα συλλαλητήρια για τη Μακεδονία σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα καθώς και στις ήττες που έχει δεχθεί η χώρα τα τελευταία χρόνια αναφορικά με το ζήτημα (Δείτε ΕΔΩ και ΕΔΩ).

Στ. Καλαφάτης: Η αλλοπρόσαλλη συμπεριφορά του Μπουτάρη στο θέμα των Σκοπίων μας αποδεικνύει πόσο ακατάλληλος είναι ως δήμαρχος

Σκληρή κριτική στο δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη αναφορικά με τα όσα έχει πει για το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, άσκησε ο επικεφαλής της παράταξης “Εντάξει”, Σταύρος Καλαφάτης.

Ο κ. Καλαφάτης τόνισε πως τον χωρίζει άβυσσος με τον κ. Μπουτάρη, κατηγορώντας τον πως προσπαθεί να υποβαθμίσει οποιαδήποτε εκδήλωση πολιτών που προσπαθούν να εκφράσουν την αγωνία τους για τον τόπο.

Παράλληλα χαρακτήρισε αλλοπρόσαλλη τη συμπεριφορά του δημάρχου Θεσσαλονίκης,η οποία όπως είπε αποδεικνύει πόσο ακατάλληλος είναι ως δήμαρχος (Δείτε ΕΔΩ).

Ρία Καλφακάκου: 50.000 οι συμμετόχοντες στο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης – 100.000 στης Αθήνας

Στην εκτίμηση ότι οι συμμετέχοντες στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία στη Θεσσαλονίκη ήταν 50.000 ενώ στο αντίστοιχο της Αθήνας, 100.000, προχώρησε από το βήμα του δημοτικού συμβουλίου, η επικεφαλής της παράταξης “Ανοιχτή Πόλη”, Ρία Καλφακάκου.

“Έχουμε ένα γειτονικό κράτος που λέγεται ΠΓΔΜ και αυτή τη στιγμή υπάρχει ευνοϊκή συγκυρία για να λυθούν τα προβλήματα των δύο χωρών”, τόνισε η κ. Καλφακάκου σημιεώνοντας πως το πρόβλημα δεν είναι μόνο αυτλό του ονόματος αλλά αυτό το αλυτρωτισμού.

Παράλληλα η κ. Καλφακάκου δήλωσε ότι οι αρχαίοι Μακεδόνες ήταν Έλληνες, ωστόσο ο χώρος της Μακεδονίας στην πορεία των χρόνων κατοικήθηκε και από άλλους λαούς, ενώ αναφέρθηκε και στα συλλαλητήρια σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα, τονίζονας πως αυτό της συμπρωτεύουσαας είχε 50.000 κόσμο ενώ αυτό της πρωτεύουσας 100.000.

Α. Ματθαιόπουλος: Χρειάστηκε να περάσουν δύο παλλαϊκά συλλαλητήρια για να το αντιληφθεί η δημοτική αρχή


Κριτική στην διοίκηση του δήμου για το χρόνο που έφερε το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ στο δημοτικό συμβούλιο, άσκησε ο επικεφαλής της “Ελληνικής Αυγής”, Αρτέμης Ματθαιόπουλος.

“Χρειάστηκε να περάσουν δύο παλλαϊκά συλλαλητήρια για να το αντιληφθεί η δημοτική άρχη και να έρθει στο δημοτικό συμβούλιο ένα φλέγον ζήτημα σαν και αυτό. Η διαδικασία δεν είναι ιδεατηή, θεωρούμε ότι έπρεπε να έρθει σαν έκτακτο ειδικό θέμα”, τόνισε ο κ. Ματθαιόπουλος.

Γ. Δελης: Η ουσία των εξελίξεων γύρω από το θέμα των Σκοπίων δεν αφορά μόνο τις σχέσεις της χώρας μας με την ΠΓΔΜ


Την πεποίθηση ότι η ουσία των εξελίξεων γύρω από το θέμα των Σκοπίων δεν αφορά μόνο τις σχέσεις της χώρας μας με την ΠΓΔΜ, εξέφρασε ο επικεφαλής της “Λαϊκής Συσπείρωσης”, Γιάννης Δελής.

“Είναι κομμάτι των συνολικότερων επικίνδυνων σχεδιασμών που προωθούν εδώ και χρόνια και τώρα πιο έντονα το ΝΑΤΟ, οι ΗΠΑ και η ΕΕ με σκοπό να ενισχύσουν την οικονομική-πολιτική και στρατιωτική τους παρουσία στα Βαλκάνια -τα Δυτικά εν προκειμένω- και την ευρύτερη περιοχή”, τόνισε ο κ. Δελής

Μ.Αϊβάζογλου: Για μας σκοπό της σημερινή συζήτησης είναι να συνδράμουμε να μην υπάρχει κλίμα παροξυσμού


Την άποψη ότι η σημερινή συζήτηση πρέπει να έχει σκοπό να συνδράμει στο να μην υπάρχει κλίμα παροξυσμού, εξέφρασε η επικεφαλής της παράταξης “Γειτονιές σε Δράση”. Μόνικα Αϊβάζογλου.

“Τι ακριβώς πρέπει να κάνουμε εμείς; Για ποιο λόγο έχουμε προ ημερησίας διάταξη για να συζητήσουμε αυτό το θέμα; Τι μπορούμε να κάνουμε εμείς; Για μας έχει μόνο σκοπό να συνδράμουμε να μην υπάρχει κλίμα παροξυσμού, να μη βλέπουμε ανθρώπους να κάνουν επίδειξη πατριωτισμού, να μην μπαίνουμε στο τρυπάκι ποιοι είναι πατριώτες και ποιοι όχι”, είπε η. Αϊβάζογλου.

Κ. Σεβρής: Μόνο οι Αμερικάνοι και ο δήμαρχος μπορούν να εμπιστευθούν την κυβέρνηση για την επίλυση του «Μακεδονικού»


Κριτική στο δήμαρχος Θεσσαλονίκης για την στάση του στο ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, άσκησε ο επικεφαλής της παράταξης “Μένουμε Θεσσαλονίκη”, Κωνσταντής Σεβρής.

Ο κ. Σεβρής τόνισε ότι «μόνο οι Αμερικάνοι και ο δήμαρχος μπορούν να εμπιστευθούν την κυβέρνηση για την επίλυση του «Μακεδονικού», ένω έκανε λόγο για μια «απίστευτη στρατηγική κατασυκοφάντησης του συλλαλητηρίου».

«Ο κανιβαλισμός δεν οδηγεί πουθενά» επισήμανε.

Πηγή: thestival

Πηγή: www.zougla.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!