«Καρφί» Μέρκελ προς Μέι: Είμαι περίεργη τι ακριβώς επιδιώκει η Βρετανία μετά το Brexit

Περίεργη δήλωσε η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ, κατά την κοινή συνέντευξη Τύπου με την πρωθυπουργό του Ηνωμένου Βασιλείου Τερέζα Μέι ως προς τι επιδιώκει η Μ. Βρετανία σε σχέση με τη μελλοντική της σχέση με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Είναι κάτι που δεν έχει γίνει εντελώς ξεκάθαρο, σχεδόν έναν χρόνο μετά την έναρξη της διαπραγμάτευσης», είπε η κ. Μέρκελ, σημειώνοντας πάντως ότι η κοινή ιστορία και κουλτούρα Γερμανίας - Ηνωμένου Βασιλείου κάνει τις δύο χώρες «ισχυρούς συμμάχους».

Η επικεφαλής της γερμανικής κυβέρνησης τόνισε πάντως ότι δεν υπάρχει δυσαρέσκεια στους Γερμανούς και Ευρωπαίους αξιωματούχους για τη στάση της Μ. Βρετανίας στις διαπραγματεύσεις για τη διαδικασία εξόδου της χώρας από την Ε.Ε.

Η κ. Μέι, από την πλευρά της, ανέφερε ότι το Λονδίνο θα παρουσιάζει τις θέσεις του για κάθε ζήτημα που άπτεται του Brexit όταν αυτό θα τίθεται στο τραπέζι και ανέφερε ως παράδειγμα την ομιλία που θα εκφωνήσει το Σάββατο στο Μόναχο για τη μελλοντική σχέση Ε.Ε. - Ηνωμένου Βασιλείου στον τομέα της ασφάλειας.

Η πρωθυπουργός της Μ. Βρετανίας επανέλαβε ότι δεν πρόκειται να υπάρξουν «σκληρά» σύνορα μεταξύ της Δημοκρατίας της Ιρλανδίας και της βρετανικής επαρχίας της Βόρειας Ιρλανδίας, καθώς υπάρχει ήδη σχετική συμφωνία από τον α' γύρο των διαπραγματεύσεων Βρυξελλών - Λονδίνου.

naftemporiki.gr

 

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!


Πηγή: www.naftemporiki.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!