Coca-Cola HBC: Βελτιωμένα μεγέθη το 2017 -Αύξηση 24% στα καθαρά κέρδη

Βελτιωμένα μεγέθη για το 2017 ανακοίνωσε η Coca Cola HBC, το διοικητικό συμβούλιο της οποίας προτείνει μέρισμα 0,54 ευρώ ανά μετοχή, αυξημένο κατά 23% σε σύγκριση με το 2016.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε, τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν κατά 24% στα 426 εκατ. ευρώ από 343,5 εκατ. ευρώ πέρυσι, ενώ τα συγκρίσιμα καθαρά κέρδη διαμορφώθηκαν στα 449,7 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 27,7% σε σχέση με το 2016.

Τα καθαρά έσοδα από πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 5,9% σε ουδέτερη συναλλαγματική βάση και κατά 4,9% σε δημοσιευμένη βάση.

Τα συγκρίσιμα λειτουργικά κέρδη αυξήθηκαν κατά 20,0% σε €621,0 εκατ. Το συγκρίσιμο λειτουργικό περιθώριο κέρδους αυξήθηκε κατά 120 μονάδες βάσης, στο 9,5% και το λειτουργικό περιθώριο κέρδους κατά 90 μονάδες βάσης, στο 9,0%

Θετικά αποτελέσματα προέκυψαν από τις πρωτοβουλίες διαχείρισης της αύξησης των εσόδων, συμπεριλαμβανομένων των αυξήσεων στις τιμές των προϊόντων , από την προσεκτική διαχείριση του κόστους πρώτων υλών και οριακά θετικός αντίκτυπος από τις συναλλαγματικές ισοτιμίες, καθώς δαπάνες για ενέργειες μάρκετινγκ υψηλότερες κατά 10 μονάδες βάσης σε ποσοστό των καθαρών εσόδων από πωλήσεις, ως επένδυση για μελλοντική ανάπτυξη.

Οπως επισημαίνεται η  λειτουργική μόχλευση οδήγησε σε μείωση κατά 30 μονάδες βάσης των συγκρίσιμων λειτουργικών εξόδων ως ποσοστό των καθαρών εσόδων από πωλήσεις.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Coca-Cola HBC AG, Zoran Bogdanovic, δήλωσε σχετικά:

«Είμαι ευτυχής που έχω αναλάβει μία εταιρεία με καλή απόδοση και ξεκάθαρη στρατηγική κατεύθυνση. Το 2017 ήταν μια εξαιρετική χρονιά για εμάς και είμαστε ευτυχείς με την επίτευξη ισχυρής ανάπτυξης σε επίπεδο όγκου πωλήσεων, εσόδων και περιθωρίου κέρδους, σημειώνοντας σημαντική πρόοδο προς την επίτευξη των στόχων μας για το 2020.

"Είμαστε ενθουσιασμένοι για τη χρονιά που διανύουμε, η οποία χαρακτηρίζεται από μία σειρά από ιδιαίτερα ισχυρές προϊοντικές καινοτομίες και από σημαντικές πρωτοβουλίες στην εμπορική μας στρατηγική. Υπάρχει καλή δυναμική στην εταιρεία και είμαστε αποφασισμένοι να χτίσουμε πάνω στην επιτυχία μας. Είμαστε πεπεισμένοι ότι το 2018 θα είναι μία ακόμη επιτυχημένη χρονιά.»


Πηγή: www.iefimerida.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!