Τα ακριβότερα iPhone αντιστάθμισαν την κάμψη των πωλήσεων

Μπορεί να πούλησε λιγότερα iPhone η Apple το τέταρτο τρίμηνο του 2017 συγκριτικά με αυτά που είχε πουλήσει το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2016, όμως η ανατίμηση του προϊόντος συνέβαλε ώστε να καλυφθεί η διαφορά και να εμφανίσει η αμερικανική εταιρεία κέρδη-ρεκόρ!

Η εταιρεία που ίδρυσε ο Στιβ Τζομπς ανακοίνωσε συγκεκριμένα ότι το τρίμηνο Οκτωβρίου-Δεκεμβρίου 2017 τα κέρδη της έφτασαν στο επίπεδο-ρεκόρ των 20 δισ. δολαρίων. Κι αυτό χάρη στις πολύ ισχυρές πωλήσεις της στην Ιαπωνία και την Ευρώπη - οι πωλήσεις iPhone στην Κίνα σημείωσαν κάμψη, όπως προ ολίγων ημερών είχε ανακοινωθεί.


Ικανοποιημένος ο Κουκ


Ο διευθύνων σύμβουλος της Apple και διάδοχος του Τζομπς, Τιμ Κουκ, εξέφρασε την ικανοποίησή του για τις οικονομικές επιδόσεις της εταιρείας το τελευταίο τρίμηνο της προηγούμενης χρονιάς και ειδικότερα για τη ζήτηση που έχει το τελευταίο μοντέλο iPhone X, παρά το ότι οι τιμές του ξεκινούν από τα 1.000 δολάρια.

«Η ζήτηση για το iPhone X ξεπέρασε τις προσδοκίες μας»
, είπε χαρακτηριστικά ο Κουκ. Ο τζίρος της Apple το συγκεκριμένο τρίμηνο αυξήθηκε κατά 13% συγκριτικά με το τέταρτο τρίμηνο του 2016 και έφθασε στα 88,3 δισ. δολάρια. Η εταιρεία ξεκίνησε τις πωλήσεις του iPhone Χ τον περασμένο Νοέμβριο, φροντίζοντας να συμπέσει με την επέτειο των 10 χρόνων από το λανσάρισμα του πρώτου μοντέλου iPhone.


Ανησυχητική προειδοποίηση


Συνολικά οι πωλήσεις όλων των μοντέλων iPhone μειώθηκαν κατά 1% το τρίμηνο Οκτωβρίου-Δεκεμβρίου 2017 σε ετήσια βάση. Η εταιρεία προειδοποίησε, μάλιστα, την αγορά ότι τους επόμενους μήνες οι πωλήσεις της θα είναι χαμηλότερες από τις αναμενόμενες.

«Η προειδοποίηση ενίσχυσε τους φόβους των επενδυτών ότι η ζήτηση για τα προϊόντα της Apple ίσως αρχίσει να μειώνεται»
, μεταδίδει το BBC.

Η μετοχή της εταιρείας, πάντως, ανέκαμψε κατά 3% έπειτα από την αρχική υποχώρηση που είχε σημειώσει μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων τετάρτου τριμήνου.  



Πηγή: www.tovima.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!