Σκάνδαλο Novartis: Έλληνες μάρτυρες έδωσαν στο FBI ντοκουμέντα για πολιτικά πρόσωπα

Αποκαλύψεις φωτιά για την υπόθεση Novartis έκανε ο δικηγόρος των τριών μαρτύρων-μηνυτών που κατέθεσαν στην Αμερική για τη φαρμακοβιομηχανία, Παύλος Σαράκης.

Μιλώντας το πρωί στον ΑΝΤ1 και στο «Καλημέρα Ελλάδα» ο κ. Σαράκης τόνισε ότι οι μάρτυρες, που προκάλεσαν την έρευνα καθώς προσέφυγαν στη δικαιοσύνη, έχουν ηχητικά ντοκουμέντα και βίντεο που αποδεικνύουν την εμπλοκή πολιτικών προσώπων στην υπόθεση.

«Υπάρχουν ενδείξεις ότι έχουν υπάρξει πολιτικές αποφάσεις υπέρ των συμφερόντων της φαρμακοβιομηχανίας» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σαράκης τονίζοντας ότι κάποια από τα πολιτικά πρόσωπα που αναφέρονται στην Ελλάδα αναφέρονται και στην έρευνα του FBI με ονόματα, διευθύνσεις και ΑΦΜ.

Οι έρευνες του FBI γίνονται για την περίοδο 2006-2014 και σύμφωνα με τον κ. Σαράκη, οι τρεις Έλληνες μάρτυρες περιγράφουν όλες τις αθέμιτες πρακτικές της εταιρίας. «Αυτή η υπόθεση, θα αλλάξει το πολιτικό σύστημα στην Ελλάδα» τόνισε ο δικηγόρος.

«Υπήρχαν γιατροί που συνταγογραφούσαν φάρμακα έναντι αμοιβής, θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία των ασθενών προς το συμφέρον της Novartis» πρόσθεσε ο ίδιος.

Στην υπόθεση που υπάρχει στα χέρια του FBI υπάρχουν πρόσωπα που είναι κρατικοί αξιωματούχοι στην Ελλάδα. Μεταξύ των ονομάτων υπάρχουν και Έλληνες πολιτικοί. Ο δικηγόρος των τριών Ελλήνων προστατευόμενων μαρτύρων Παύλος Σαράκης είπε πως οι πελάτες του κατέθεσαν στοιχεία περιλαμβάνον ακόμη και βίντεο, ηχητικά ντοκουμέντα και email που αποδεικνύουν τα λεγόμενά τους.

Ο κ. Σαράκης έκανε λόγο για κρατικούς λειτουργούς, αλλά και πολιτικούς. Όπως είπε κάποια από τα ονόματα των πολιτικών που ακούστηκαν  από τα χείλη των τριών προστατευόμενων μαρτύρων στην Ελλάδα, περιλαμβάνονται και στις καταθέσεις των μαρτύρων στο FBI.

Ο δικηγόρος Παύλος Σαράκης μιλάει για τρία άτομα τα οποία, αρχικά οι δύο και ύστερα ο τρίτος, από το 2016 ως και τον Δεκέμβριο του 2017 κατέθεσαν στο FBI. Είναι όπως λέει υψηλόβαθμα στελέχη της Novartis που προσέφυγαν στις αμερικανικές αρχές.

Το FBI, λέει χαρακτηριστικά ο δικηγόρος, ζητάει στοιχεία, δεν αρκούν εκεί μόνο τα λόγια και έτσι οι πελάτες του έχουν αποδείξει τα όσα ισχυρίζονται με υλικό που περιλαμβάνεται σε email, βίντεο αλλά και ηχητικά ντοκουμέντα.

Ονόματα, διευθύνσεις, ΑΦΜ και τραπεζικούς λογαριασμούς 4.700 γιατρών κατέθεσαν όπως λέει ο κ. Σαράκης οι πελάτες του που εξυπηρετούσαν την στρατηγική της Nvartis, αλλά και τα ονόματα 53.000 γιατρών ανά την Ελλάδα που ήταν στο στόχαστρο της εταιρείας για την προώθηση των προϊόντων της. Προσέθεσε μάλιστα ότι υπάρχουν ονόματα πολιτικών στην έρευνα του FBI εναντίων των οποίων υπάρχουν ενδείξεις ότι έχουν λάβει πολιτικές αποφάσεις που εξυπηρετούσαν τα συμφέροντα της εταιρείας.

Ουσιαστικά η φαρμακευτική χειραγωγούσε το πολιτικό ελληνικό σύστημα ώστε να διαμορφώνει το νομικό πλαίσιο με στόχο να ευνοούνται τα συμφέροντά της.

Είναι τρία άτομα που επέβαλαν μηνυτήρια αναφορά στην επιτροπή κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ. Ήταν σε καίρια πόστα της Novartis στην Ελλάδα, γνώριζα τη στρατηγική αλλά και της μεθόδους της εταιρείας ξεκαθάρισε ο δικηγόρος.

Τα στοιχεία του κρίθηκαν βάσιμα από τις αμερικανικές αρχές όπως τόνισε, καθώς τα στοιχεία που έδωσαν ήταν χιλιάδες. Ουσιαστικά πρόκειται για άτομα που συμμετείχαν στον σχεδιασμό της στρατηγικής της εταιρείας αλλά και στην υλοποίησή της.

Σε ερώτηση για το αν έχει φωνάξει η ελληνική δικαιοσύνη τους τρεις Έλληνες, ο κ. Σαράκης απάντησε ότι «δεν μπορεί να τους φωνάξει γιατί δεν τους γνωρίζει».

Novartis: Πώς οι αμερικανικές αρχές ξετύλιξαν το κουβάρι. Οι έξι Έλληνες προστατευόμενοι μάρτυρες

Οι καταθέσεις-φωτιά για τις μίζες της Novartis.Τι λένε για πρώην πρωθυπουργούς και υπουργούς

 


Πηγή: www.madata.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!