Υπόθεση Novartis: Φερόμενη εμπλοκή οκτώ πρώην υπουργών και δύο πρώην πρωθυπουργών

Στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου παρέδωσαν οι εισαγγελείς κατά της διαφθοράς μέρος της δικογραφίας για την υπόθεση της φαρμακοβιομηχανίας Novartis, καθώς η έρευνά τους «σκόνταψε» σε οκτώ πρώην υπουργούς και δύο πρώην πρωθυπουργούς. 

Η δικογραφία έχει διαβιβαστεί ήδη στο υπουργείο Δικαιοσύνης και ακολούθως θα διαβιβαστεί στη Βουλή, με τον νόμο περί ευθύνης υπουργών, για να εξεταστεί αν έχουν διαπραχθεί τα αδικήματα της δωροδοκίας και της απιστίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην υπόθεση φέρονται να εμπλεκονται πρώην υπουργοί Υγείας, Οικονομίας και Ανάπτυξης, την περίοδο απο το 2006 έως τις αρχές του 2015.

Την ίδια ώρα, στη Βουλή διαβιβάζονται ακόμα τρεις μηνυτήριες αναφορές, μεταξύ των οποίων και μία του Ανδρέα Λοβέρδου, σε βάρος του πρωην υπουργου Υγείας Παναγιώτη Κουρουμπλή για υπέρμετρες αγορές φαρμάκων. 

Στον Άρειο Πάγο και ο Δ. Τζανακόπουλος

Εν τω μεταξύ, στον Άρειο Πάγο βρέθηκε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, ωστόσο δεν έχει επιβεβαιωθεί ότι η επίσκεψή του συνδέεται με την υπόθεση. 

Πάντως, η εξέλιξη αυτή προκάλεσε αντιδράσεις εντός της Νέας Δημοκρατίας. 

«Αν αληθεύει ότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος πήγε να συναντήσει εν ενέργεια δικαστικούς για ζήτημα που αφορά σε πολιτικούς του αντιπάλους τότε πραγματικά δεν έχουν πλέον κανέναν φραγμό», έγραψε στο twitter ο αντιπρόεδρος του κόμματος Άδωνις Γεωργιάδης

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και tweet του βουλευτή της Ν.Δ. Νίκου Παναγιωτόπουλου: «Αληθεύει ότι αυτή την ώρα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος συσκέπτεται στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου; Αν ναι, τι δουλειά έχει εκεί;;;»

Ασκήθηκε ποινική δίωξη σε μη πολιτικό πρόσωπο

Την ίδια ώρα, ασκήθηκε από την Εισαγγελία ποινική δίωξη για δωροδοκία σε βάρος ενός υψηλόβαθμου στελέχους της Novartis, ενώ εκδόθηκε και διάταξη απαγόρευσης εξόδου του από τη χώρα.

Η εισαγγελική έρευνα από την Εισαγγελία Διαφθοράς συνεχίζεται.

naftemporiki.gr

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!


Πηγή: www.naftemporiki.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!