Μ. Σαλμάς: Στην υπόθεση Novartis είμαι στη λύση του προβλήματος και όχι στο πρόβλημα

Κατηγορηματικός ότι στην υπόθεση της Novartis «είμαι στη λύση του προβλήματος και όχι στο πρόβλημα» εμφανίστηκε ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας Μάριος Σαλμάς.

Σε δήλωσή του στο ΑΜΠΕ, ο κ. Σαλμάς έκανε λόγο για «επιπόλαιο» τρόπο με τον οποίο προσεγγίζεται το ζήτημα. Ανέφερε επίσης ότι από την αρχή δημοσιοποίησε ότι του ζητήθηκε από δικηγορικό γραφείο στην Ουάσιγκτον και από ελληνικό δικηγορικό γραφείο να εισφέρει στοιχεία στην υπόθεση.

«Το ελληνικό γραφείο όταν πρωτοήρθε σε επαφή μαζί μου μού εξήγησε ότι μάρτυρας εθελοντής σε συζητήσεις με το αμερικανικό γραφείο και παρουσία του, τεκμηρίωσε ότι η εταιρεία Novartis με πολεμούσε με αθέμιτες πρακτικές, μου ανέφερε πειστικά στοιχεία που θυμήθηκα τι τραβούσα από τον πόλεμο που δεχόμουν κατά την θητεία μου. Με ρώτησε εάν έχω στοιχεία που αφορούν στην Novartis και εάν ήθελα να συνεισφέρω στην έρευνα. Του είπα ότι έχω στην διάθεσή μου πορίσματα από ελεγκτικά όργανα, τα οποία θα εισέφερα στην έρευνα και αφορούν στην Novartis και τις αθέμιτες πρακτικές της στην Ελλάδα», σημείωσε ο κ. Σαλμάς.

Όπως πρόσθεσε, συναντήθηκε μία φορά με δικηγόρους από το αμερικανικό γραφείο στο δικηγορικό γραφείο στην Αθήνα και εισέφερε τα πορίσματα. «Μου ζητήθηκε από το δικηγορικό γραφείο στην Αθήνα να καταθέσω και στις Αμερικανικές αρχές, όχι όμως ως πληροφοριοδότης διότι για όσους γνωρίζουν σε καθεστώς προστασίας μπαίνουν οι συμμετέχοντες στο αδίκημα, αλλά ως απλός μάρτυρας», συνέχισε ο ίδιος.

Επίσης τόνισε ότι αποφάσισε να μην πάει στις ΗΠΑ να καταθέσει, αλλά να ενημερώσει την Ελλάδα. «Αν χρειαστεί μπορώ να αποδείξω ότι αν ήθελα να καταθέσω στις ΗΠΑ θα μπορούσα να είχα πάει», συμπλήρωσε ο κ. Σαλμάς.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!


Πηγή: www.naftemporiki.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!