Πολιτικό Συμβούλιο ΣΥΡΙΖΑ: Στο επίκεντρο τα επόμενα βήματα στην υπόθεση Novartis

Του Γιάννη Καμπουράκη

gkamp@naftemporiki.gr

Τη βεβαιότητά τους ότι τα στοιχεία της δικογραφίας για τη Novartis αποδεικνύουν αξιόποινες πράξεις πολιτικών προσώπων και θα οδηγήσουν σε σύσταση προανακριτικής επιτροπής μέσα από τις απαιτούμενες διαδικασίες στη Βουλή, μεταφέρουν κυβερνητικές πηγές στην «Ν».

Ο κ. Τσίπρας, ο οποίος χθες από την Πάτρα είπε ότι «πατριωτισμός με μίζες, offshore και διαφθορά δεν μπορεί να υπάρξει» συγκάλεσε το Πολιτικό Συμβούλιο για σήμερα στις 11.00, προκειμένου – όχι να αποφασιστούν, αυτό έχει ήδη γίνει – αλλά να συζητηθούν τα επόμενα βήματα της κυβέρνησης, με κεντρικό πλέον ζήτημα την υπόθεση της Novartis.

Οι ίδιες πηγές, δεν δίνουν – τουλάχιστον σε αυτή τη φάση - απαντήσεις στα ερωτήματα και τις κατηγορίες των φερόμενων ως εμπλεκομένων στην υπόθεση Novartis περί παρέμβασης στο έργο της Δικαιοσύνης, παρατυπιών στην ακολουθούμενη διαδικασία, έωλων κατηγοριών από ανώνυμους και προστατευόμενους μάρτυρες χωρίς στοιχεία, επικοινωνιακού σχεδίου με στόχο τη σπίλωση των πολιτικών της αντιπάλων και κατάληξη τις πρόωρες εκλογές κλπ.

Σε ό,τι αφορά τη μήνυση που προανήγγειλε ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαρά και τις δηλώσεις των Ευ. Βενιζέλου, Ανδ. Λοβέρδου, Αδ. Γεωργιάδη, Π. Πικραμμένου, Δ. Αβραμόπουλου, Γ. Στουρνάρα, Μ. Σαλμά, Γ. Κουτρουμάνη και Ανδ. Λυκουρέντζο, λένε ότι «θα τους δοθεί η ευκαιρία, να υπερασπιστούν τον εαυτό τους, όπως προβλέπεται σε ένα ευνομούμενο κράτος όπως η Ελλάδα» και παραπέμπουν στη σημερινή συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ για την πολιτική θέση της κυβέρνησης.

«Η υπόθεση Novartis έχει δρόμο και θα πάει μέχρι το τέλος. Η επί σειρά ετών υπερτιμολόγηση των φαρμάκων στοίχισε όσο ένα μνημόνιο στο ελληνικό δημόσιο. Οι υπεύθυνοι θα τιμωρηθούν» σημειώνουν, αποκαλύπτοντας και τον πολιτικό στόχο. Υπενθυμίζουν πάντως ότι η έρευνα για τις πρακτικές της φαρμακευτικής εταιρείας Novartis είναι διεθνής και δεν αφορά μόνο την Ελλάδα.

Οι ίδιες πηγές ωστόσο, δεν είχαν κανένα σχόλιο για τις εξελίξεις στην υπόθεση πώλησης στρατιωτικού υλικού στη Σαουδική Αραβία η οποία ελέγχεται από την αρμόδια επιτροπή της Βουλής, αλλά χθες διέκοψε τις εργασίες της για να παραλάβει τη δικογραφία της Novartis.

Στη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου αναμένεται να συζητηθούν και οι εξελίξεις στο Σκοπιανό και την οικονομία.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!


Πηγή: www.naftemporiki.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!