Σκάνδαλο Novartis: Δέκα πρώην υπουργοί στη δικογραφία

Πρίν από λίγο, την ώρα που συμπτωματικά βρισκόταν στον Άρειο Πάγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος για «προσωπική του υπόθεση», η εισαγγελέας Ελένη Τουλουπάκη και οι επίκουροι εισαγγελείς Ντζούρας και Μανώλης παρέδωσαν μέρος της δικογραφίας στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου προκειμένου να διαβιβαστεί στη Βουλή με το νόμο περί ευθύνης υπουργών.

Η εισαγγελική έρευνα «σκόνταψε» στα ονόματα δέκα πρώην Υπουργών Υγείας, Οικονομίας και Ανάπτυξης, την περίοδο απο το 2006 και μετά (έως τις αρχές του 2015). Παράλληλα, ασκήθηκε  ποινική δίωξη μόνο σε βάρος ενός υψηλόβαθμου στελέχους της NOVARTIS για δωροδοκία ενώ εκδόθηκε και διάταξη απαγόρευσης εξόδου του από τη χώρα.

Στο μεταξύ, συνεχίζεται η εισαγγελική έρευνα από την Εισαγγελία Διαφθοράς και για τα πολιτικά και μη πρόσωπα όσο αφορά το αδίκημα του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος.


Πηγή: news247.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!