Ελένη Τουλουπάκη: «Τηρήθηκε πιστά το γράμμα του νόμου για τους προστατευόμενους μάρτυρες» στην υπόθεση Novartis

Καίριες διευκρινίσεις επί ζητημάτων που έχουν ανοίξει μετά τη διαβίβαση της δικογραφίας για τη Novartis στη Βουλή, παρέχουν η εισαγγελέας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη και οι επίκουροι εισαγγελείς Χρήστος Ντζούρας και Στέλιος Μανώλης που χειρίστηκαν την υπόθεση. Με κοινή δήλωση τους τονίζουν ότι:

«Ουδέποτε συμμετείχαμε σε κοινή σύσκεψη με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο ή με οποιοδήποτε άλλο κυβερνητικό στέλεχος για την υπόθεση NOVARTIS. Οι μάρτυρες τέθηκαν σε καθεστώς προστασίας τηρώντας πιστά το γράμμα του νόμου. Το τμήμα της δικογραφίας που αφορά σε πολιτικά πρόσωπα υποβλήθηκε στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου, ως είχαμε εκ του Συντάγματος υποχρέωση».

Οι εισαγγελείς διευκρινίζουν επίσης ότι η έρευνα που διενεργείται στην Ελλάδα για τη NOVARTIS είναι παράλληλη και όχι κοινή σε σχέση με ενδεχόμενες έρευνες που πιθανώς διενεργούνται από άλλα κράτη.

Πηγή: www.tovima.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!