Η Ελβετία έλαβε αιτήματα από Ελλάδα και ΗΠΑ για δικαστική συνδρομή στην υπόθεση Novartis

Το υπουργείο Δικαιοσύνης της Ελβετίας επιβεβαίωσε ότι έλαβε αιτήματα για δικαστική συνδρομή από την Ελλάδα και τις Ηνωμένες Πολιτείες, σχετικά με την υπόθεση Novartis.

 

Η ελβετική ιστοσελίδα swissinfo.ch αναφέρει ότι τα δύο αιτήματα για δικαστική συνδρομή συνδέονται με έρευνες για τη Novartis και δωροδοκίες στις οποίες φέρεται να εμπλέκονται η ελβετική φαρμακοβιομηχανία και Έλληνες γιατροί και δημόσιοι λειτουργοί.

 

Επικαλούμενη σχετική επιβεβαίωση αξιωματούχου του ελβετικού υπουργείου Δικαιοσύνης στη δημόσια ελβετική τηλεόραση (RTS) και το ελβετικό πρακτορείο ειδήσεων, η swissinfo αναφέρει ότι τα δύο αιτήματα ελήφθησαν περί τα τέλη του 2017 και τον Ιανουάριο του 2018.

 

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, «οι υπερτιμολογήσεις των φαρμάκων της Novartis εκτιμάται ότι έχουν κοστίσει στο ελληνικό κράτος περίπου 3 δισ. ευρώ. Γενικά, παρόμοιες πρακτικές στον τομέα της υγείας έχουν κοστίσει στην Ελλάδα περίπου 23 δισ. ευρώ μεταξύ του 2000 και του 2015, όπως ανέφεραν οι ερευνητές».

 

Η θυγατρική της Novartis στην Ελλάδα εξέδωσε μια ανακοίνωση για την υπόθεση λέγοντας ότι «έχει ενημερωθεί για τις αναφορές στα μέσα ενημέρωσης σχετικά με τις πρακτικές της εταιρίας» και ότι «συνεργάζεται με τις αρχές», σύμφωνα με το ελβετικό πρακτορείο ειδήσεων.


Πηγή: www.lifo.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!