Συμφωνία για μεγάλο συνασπισμό στη Γερμανία, στο SPD το ΥΠΟΙΚ

Οι συντηρητικοί και οι σοσιαλδημοκράτες στη Γερμανία συμφώνησαν στη συγκρότηση κυβερνητικού συνασπισμού, έπειτα από ολονύκτιες διαπραγματεύσεις και αφού ήραν τις τελευταίες διαφωνίες που αφορούσαν την κατανομή των υπουργείων, την μεταρρύθμιση του τομέα της υγείας και το ρυθμιστικό πλαίσιο των συμβάσεων απασχόλησης ορισμένου χρόνου.

Οι Σοσιαλδημοκράτες φαίνεται πως κατέκτησαν μια «μεγάλη νίκη» στις διαπραγματεύσεις, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες θα αναλάβουν το υπουργείο Οικονομικών. Η Welt επικαλείται πληροφορίες, κατά τις οποίες νέος ΥΠΟΙΚ θα αναλάβει ο δήμαρχος του Αμβούργου Όλαφ Σολτς. 

Το SPD, με βάση όλες τις ενδείξεις, παίρνει επίσης και τα υπουργεία Εξωτερικών, Εργασίας, Δικαιοσύνης και Περιβάλλοντος. 

Η Deutsche Welle μεταδίδει ότι ο Χορστ Ζεεχόφερ, πρόεδρος του CSU -αδελφού κόμματος του CDU της Άγκελα Μέρκελ- θα αναλάβει καθήκοντα υπουργού Εσωτερικών. 

Η παράδοση του υπουργείου Οικονομικών στους σοσιαλδημοκράτες διευκολύνει τον Μάρτιν Σουλτς, προκειμένου να πετύχει την έγκριση της κυβερνητικής συμφωνίας από τα 450.000 μέλη του SPD, μέσα στις επόμενες τρεις εβδομάδες.

Αν η βάση του SPD δώει τελικά το πράσινο φως, η Μέρκελ θα μπορέσει να διορίσει υπουργικό συμβούλιο και τα τρία κόμματα θα υπογράψουν τη συμφωνία για τον κυβερνητικό συνασπισμό. Αν όλα πάνε βάσει προγράμματος, η Γερμανία θα έχει νέα κυβέρνηση έως το Πάσχα, περίπου έξι μήνες μετά τις εκλογές του περασμένου Σεπτεμβρίου. 

Τις ημέρες που προηγήθηκαν διάφοροι αξιωματούχοι του SPD έσπευδαν να στέλνουν ομαδικά γραπτά μηνύματα στην εφαρμογή Whatsapp, ενημερώνοντας τα μέλη του κόμματος για τα ζητήματα που είχαν συμφωνηθεί. «Αυτή η εκστρατεία δημόσιων σχέσεων θεωρήθηκε ζωτική για να πείσει τους σκεπτικιστές ότι υπήρξαν σημαντικές παραχωρήσεις από τους συντηρητικούς», παρατηρεί η DW. 

Συμφωνία για τις συμβάσεις ορισμένου χρόνου

Όπως έγινε γνωστό από πηγές της διαπραγμάτευσης, CDU/CSU και SPD συμφώνησαν ότι η διάρκεια των συμβάσεων απασχόλησης ορισμένου χρόνου θα πρέπει να περιορισθεί στους 18 μήνες έναντι των 24 μηνών που ισχύει σήμερα. Επίσης, συμφώνησαν να σταματήσει η επ' αόριστον ανανέωσή τους, έγινε γνωστό από πηγές της διαπραγμάτευσης.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!


Πηγή: www.naftemporiki.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!