Η «Μουζενίδης Travel» και η TUI: νέα στρατηγική συνεργασία στην Ελλάδα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μόσχα, 02.05.2018
Η «Μουζενίδης Travel» και η TUI: νέα στρατηγική συνεργασία στην Ελλάδα
Οι ταξιδιωτικοί πράκτορες Μουζενίδης Travel και TUI Ρωσία προέβησαν σε συνεργασία. Η δημιουργία της συμμαχίας, η οποία προβλέπει τις αμοιβαία επωφελείς ευκαιρίες για τις συνεργαζόμενες εταιρείες , ανακοινώθηκε στις 5 Φεβρουαρίου στη Μόσχα, στην έδρα του πρακτορείου ειδήσεων «Interfax».
Οι ομιλητές της συνέντευξης Τύπου ήταν ο Αλέξανδρος Τσαντεκίδης , Γενικός Διευθυντής της Μουζενίδης Travel Ρωσία, ο Γεώργιος Μασμανίδης, Γενικός Διευθυντής της Μουζενίδης Travel Ελλάδα, ο Ταράς Ντεμούρα, Γενικός Διευθυντής της TUI Ρωσίας και ο Βλαντιμίρ Ρουμπτσόβ, Αναπληρωτής Διευθυντή του Τμήματος Προϊόντων και Επιχειρήσεων της TUI Ρωσία. Επίτιμα μέλη της εκδήλωσης ήταν η κυρία Ελένη Βακάλη , Γενική Πρόξενος της Ελλάδας στη Μόσχα και ο πρόεδρος της αντιπροσωπείας του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού της Ελλάδας στη Ρωσία και χώρες της ΚΑΚ Πολύκαρπος Ευστρατίου .
Μιλώντας με τους εκπροσώπους των μέσων μαζικής ενημέρωσης, οι επικεφαλής των κορυφαίων ταξιδιωτικών πρακτορείων της Ρωσίας ανακοίνωσαν τη σύναψη στρατηγικής συμμαχίας με στόχο την ανάπτυξη συνεργασίας στην Ελλάδα .
«Στην πραγματικότητα, έχουμε ήδη αρχίσει να εφαρμόζουμε ένα μακροπρόθεσμο πρόγραμμα συνεργασίας », δήλωσε ο Αλέξανδρος Τσαντεκίδης. «Όλες οι προετοιμασίες ολοκληρώθηκαν, και τα μέλη της συμμαχίας καθόρισαν σαφώς τους κύριους στόχους της συνεργασίας για το πρώτο , πιλοτικό έτος. Με συνδυασμό των τεράστιων δυνατοτήτων δύο κορυφαίων ονομάτων στον τομέα του τουρισμού , ευελπιστούμε στο 2018 να αυξήσουμε την τουριστική κίνηση από τη Ρωσία προς την Ελλάδα , να δημιουργήσουμε από κοινού και να προσφέρουμε στην αγορά το πιο προσιτό προϊόν υψηλής ποιότητας , και να αυξήσουμε σημαντικά την ελκυστικότητα της Ελλάδας ανάμεσα στους Ρώσους τουρίστες ».
Αναλυτικά για τις εργασίες που έχουν γίνει κατά την παραμονή της σεζόν , αναφέρθηκε ο Γεώργιος Μασμανίδης, Γενικός Διευθυντής της Μουζενίδης Travel Ελλάδα, ο οποίος ανακοίνωσε ότι για την επερχόμενη σεζόν αυξήθηκαν σημαντικά οι ποσοστώσεις εγγυημένων θέσεων στα ξενοδοχεία της Ελλάδας , επεκτάθηκε ο όγκος των αερομεταφορών από τη Ρωσία στην Ελλάδα με τα φτερά της ιδιόκτητης αεροπορικής εταιρείας Ellinair. Καθώς επίσης, ένα μέρος του στόλου λεωφορείων του Ομίλου Μουζενίδης Ομάδα θα τεθεί στη διάθεση του ταξιδιωτικού πράκτορα TUI Ρωσία. Τα γραφεία υποδοχής της Μουζενίδης Travel είναι εξοπλισμένα με χώρους εργασίας για το προσωπικό της TUI, που θα εργάζεται υπό δική του επωνυμία.
«Είμαι οπαδός συμμαχιών και συνεργασίας στην τουριστική αγορά, αντί για πρακτικές ντάμπινγκ και έντονο ανταγωνισμό», δήλωσε ο Ταράς Ντεμούρα, Γενικός Διευθυντής της TUI Ρωσίας. - «Είμαι πεπεισμένος ότι η ρωσική αγορά έχει μεγάλες δυνατότητες ανάπτυξης στον τομέα της ενοποίησης των προσπαθειών και της εξεύρεσης συνεργειών . Προηγουμένως, έχουμε προσπαθήσει να αναπτύξουμε με τις δικές μας δυνάμεις την ελληνική κατεύθυνση , όμως, βεβαιωθήκαμε ότι στα πλαίσια του έντονου ανταγωνισμού με τους ρωσικούς και ευρωπαϊκούς ταξιδιωτικούς πράκτορες , έπρεπε να αναζητήσουμε άλλες μορφές συνεργασίας. Και η συμμαχία μας με την Μουζενίδης Travel είναι ένα παράδειγμα μιας τέτοιας νέας στρατηγικής. Έχουμε ήδη λάβει τα πρώτα θετικά αποτελέσματα από κοινές δραστηριότητες ».
Ο κ. Βλαντίμιρ Ρουμπτσόβ στην ομιλία του σημείωσε ότι κατά τους πρώτους μήνες του τρέχοντος έτους , οι πωλήσεις της ελληνικής κατεύθυνσης στην εταιρεία αυξήθηκαν κατά 2 φορές.
«Με την αξιοποίηση των δυνατοτήτων της Μουζενίδης Travel, καταφέραμε να αυξήσουμε τον αριθμό των προτάσεων, τόσο για ξενοδοχεία, όσο και για τις πτήσεις, και η γεωγραφία και η συχνότητα των πτήσεων
 προς την Ελλάδα έχει αυξήσει σημαντικά », - δήλωσε ο Αναπληρωτής Διευθυντή του Τμήματος Προϊόντων και Επιχειρήσεων Της TUI Ρωσία.
Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με την ομιλία της Γενικού Προξένου της Ελλάδας στη Μόσχα κ . Ελένη Βάκαλη προς τους συμμετέχοντες της συνέντευξης Τύπου και τους εκπροσώπους των μέσων ενημέρωσης .
Η κυρία Βακάλη ευχαρίστησε τους επικεφαλής των ταξιδιωτικών
 πρακτόρων Μουζενίδης Travel και η TUI τη Ρωσία για το άνοιγμα μιας νέας σελίδας στην ιστορία του ρωσικό -ελληνικού τουρισμού, ευχήθηκε στους συμμετέχοντες της συμμαχίας επιτυχημένη συνεργασία και εξέφρασε την πεποίθηση ότι ο αριθμός των Ρώσων τουριστών στην Ελλάδα θα αυξηθεί σημαντικά.

«Το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στηρίζει τέτοιες πρωτοβουλίες, και από την πλευρά μας, διαβεβαιώνουμε ότι είμαστε απολύτως έτοιμοι για την επερχόμενη
 σεζόν και θα εξυπηρετήσουμε όλους τους Ρώσους τουρίστες που επιθυμούν να πάρουν την ελληνική βίζα και να περάσουν τις διακοπές τους στα θέρετρα της Ελλάδας » , - είπε η Ελένη Βακάλη.
Ο υψηλός επαγγελματισμός και το επίπεδο τεχνικής οργάνωσης του έργου του Γενικού Προξενείου της Ελλάδας σημείωσε επίσης ο Αλέξανδρος Τσαντεκίδη , διαβεβαιώνοντας τους δημοσιογράφους ότι αυτή τη στιγμή ηελληνική βίζα Σένγκεν είναι η απλούστερη και ταχύτερη από την άποψη έκδοσής της . 
«Το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας χορηγεί, κυρίως, τις θεωρήσεις πολλαπλών εισόδων», δήλωσε ο Γενικός Διευθυντής της Μουζενίδης Travel. - «Έτσι, κατά την περίοδο 2016-2017, από το συνολικό όγκο των θεωρήσεων που εκδόθηκαν
 μέσω του δικού μας προξενείου , το μερίδιο των θεωρήσεων πολλαπλών εισόδων με περίοδοισχύος από 1 χρόνο έως 3-5 έτη αποτέλεσε 70-75%. Και ελπίζουμε ότι στη νέα σεζόν ο αριθμός αυτός θα αυξηθεί κατά 5-10% ».
Αυτό είναι ιδιαίτερα επίκαιρο στο νέο επιχειρηματικό περιβάλλον: χάρη στη στρατηγική συμμαχία των κορυφαίων ρωσικών ταξιδιωτικών πρακτόρων , οι πωλήσεις στην ελληνική κατεύθυνση θα αυξηθούν σημαντικά. Κατά το πρώτο έτος συνεργασίας, η TUI Ρωσία σχεδιάζει να αυξήσει τις πωλήσεις της στην Ελλάδα κατά 3 φορές, ενώ η Μουζενίδης Travel κατά 20-30%.
Η επίσημη συμφωνία για τη στρατηγική συνεργασία προϋποθέτει την επέκταση των διαθέσιμων επιλογών για κάθε εταιρεία , καθώς και τη βελτιστοποίηση των προσφορών, διαθέσιμων και για την on-line κράτηση. Η TUI προσφέρει στους πελάτες της τα τουριστικά πακέτα που περιλαμβάνουν τις υπηρεσίες της Μουζενίδης Travel, ήτοι διαμονή σε εγγυημένα ξενοδοχεία στην Ελλάδα, συμπεριλαμβανομένων των Bomo λέσχη ξενοδοχείων, ιδιόκτητο δίκτυο ξενοδοχείων του ελληνικού πράκτορα, αεροπορική μεταφορά στις πτήσεις της Ellinair, ιδιόκτητης αεροπορικής εταιρείας και άλλες υπηρεσίες. Η συνεργασία με την TUI, έναν πράκτορα με θετικό επιχειρηματικό ιστορικό, και το σύστημα άκαμπτων συμφωνιών περί πληρωμών και παροχής των μπλοκ θέσεων στα ξενοδοχεία και στις αεροπορικές πτήσεις , με τη σειρά του, θα εξασφαλίσει στον ελληνικό πράκτορα τις έγκαιρες ταμειακέςροές .
Οι τομείς προτεραιότητας στην Ελλάδα για την καλοκαιρινή
 σεζόν του 2018 έχουν οριστεί από την TUI και είναι οι δημοφιλείς μεταξύ των Ρώσων τουριστών Κρήτη , Κέρκυρα, Ρόδος, καθώς και τα θέρετρα της Χαλκιδικής και τηςΠελοποννήσου .


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!