2ο Φεστιβάλ Παιδείας της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου Ωραιοκάστρου

ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ        ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟ, 14/02/2018
ΔΗΜΟΥ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ – ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

ΘΕΜΑ: «2° ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ 2018»
«Παιδαγωγικό Αντάμωμα»

Η Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου Ωραιοκάστρου προτίθεται να πραγματοποιήσει το 2° Φεστιβάλ Παιδείας της μαθητικής κοινότητας του Δήμου μας με θέμα «Παιδαγωγικό Αντάμωμα». Στόχος μας η ενίσχυση και υποστήριξη της δημιουργικότητας και εφευρετικότητας των μαθητών και των εκπαιδευτικών, σε ένα «παιδαγωγικό αντάμωμα» που θα αναδείξει και θα ισχυροποιήσει τη δυναμική της εκπαιδευτικής κοινότητας του δήμου μας. 
Δημιουργοί και πρωταγωνιστές του Φεστιβάλ θα είναι η μαθητική νεολαία του Ωραιοκάστρου με τη βοήθεια των καθηγητών και των δασκάλων τους, καθώς μέσα από εκπαιδευτικά, πολιτιστικά, καλλιτεχνικά, πνευματικά, θα εκφράσουν παραγωγικά και με δημιουργικό τρόπο τις γνώσεις που αποκτούν από το σχολείο, τα ακούσματα που παίρνουν από την οικογένειά τους, τις εμπειρίες τους, τις προσδοκίες και τα όνειρά τους για το σήμερα και το αύριο της ζωής τους. 

Κύριες δράσεις που θα πλαισιώσουν το πρόγραμμα του Φεστιβάλ αφορούν τους ακόλουθους βασικούς τομείς:
Παρουσίαση εκπαιδευτικών προγραμμάτων που υλοποιούνται και εφαρμόζονται στα πλαίσια της διδασκαλίας σε τομείς όπως  Περιβάλλον, Ανακύκλωση, Ενέργεια, Φυσική, Πληροφορική, Τεχνολογία, Καινοτομία κλπ.  
Πολιτιστικά και καλλιτεχνικά δρώμενα όπως θεατρικές και μουσικές παραστάσεις, χορός και τραγούδι, ζωγραφική, σκίτσο, σκάκι.
Πνευματικά δρώμενα γύρω από τον κινηματογράφο, τα ντοκιμαντέρ, τα ρεπορτάζ και την ρητορική τέχνη, όπου τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να αναδείξουν τις ικανότητες και δεξιότητές τους, αλλά και τις ανάγκες και τους προβληματισμούς τους. 
Παρουσίαση ομίλων μαθητών σε θέματα όπως η εκπαιδευτική ρομποτική, η δημιουργική γραφή, η φωτογραφία, το σκίτσο κλπ

Παράλληλες δράσεις του Φεστιβάλ Παιδείας θα είναι οι εξής: 

Στο πανηγυρικό πνεύμα του Φεστιβάλ θα διεξαχθούν βραβεύσεις και απονομές σε διακριθέντες μαθητές,του τρέχοντος ακαδημαϊκού έτους.
Το Φεστιβάλ θα ηχήσει στις νότες και μουσικές των νεαρών μουσικών του δήμου μας, μιας και συγκροτήματα μαθητών θα πραγματοποιήσουν συναυλίες προς τιμήν μας. 
Τέλος, κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ θα λειτουργούν εκθέσεις φωτογραφίας, μαθητικών κατασκευών, έργων ζωγραφικής και τεχνικής του κολάζ κλπ.

Το Φεστιβάλ θα διεξαχθεί κατά το μήνα Απρίλιο με εναρκτήρια ημερομηνία την 28-29 Απριλίου, ημέρα Σάββατο σε επιλεγμένο χώρο (σχολείο). Η διάρκειά του θα εξαρτηθεί από το πλήθος των συμμετοχών. 
Η συμμετοχή σας σε αυτή την πρωτοβουλία της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων προς την πολιτιστική και πνευματική αναβάθμιση του τόπου μας, κρίνεται αναγκαία και απαραίτητη για την επιτυχή διεξαγωγή του Φεστιβάλ Παιδείας. Σας προσκαλούμε λοιπόν να συμμετέχετε ενεργά και πρωτοπόρα με οποιαδήποτε δραστηριότητα, δράση ή δρώμενο αντανακλά την επάρκεια και τις δυνατότητές σας. 

Παρακαλούμε να δηλώσετε συμμετοχή έως την Παρασκευή 09/03/2018 προκειμένου για την έναρξη των απαιτούμενων οργανωτικών ενεργειών από μέρους μας.
Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την συνεργασία. 

Με εκτίμηση,
Το Δ.Σ.  της Ένωσης Γονέων & Κηδεμόνων 
Δήμου Ωραιοκάστρου


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!