Άσκηση με πραγματικά πυρά ετοιμάζει η Τουρκία στο Αιγαίο - Απάντηση στον «Ηνίοχο 2018»

Το πολεμικό ναυτικό της Τουρκίας ετοιμάζει απάντηση με πραγματικά πυρά, κατά της άσκησης «Ηνίοχος 2018» της Ελλάδας στο Αιγαίο, σύμφωνα με το ΚΥΠΕ.

 

Η Βατάν αναφέρει σε σχόλιό της πως η ένταση της ανατολικής Μεσογείου μεταφέρθηκε στο Αιγαίο, ενώ σε δηλώσεις του στην εφημερίδα, ο πρόεδρος του τουρκικού ινστιτούτου «21ος Αιώνας», Τζαχίτ Αρμαγάν Ντιλέκ είπε ότι η ελληνική άσκηση αποτελεί πολιτικό μήνυμα και ότι η Ελλάδα προσπαθεί να τραβήξει το ενδιαφέρον από τη Μεσόγειο και να το μεταφέρει στο Αιγαίο.


Πρόσθεσε επίσης ότι ο Έλληνας υπουργός Άμυνας αναφέρεται συχνά σε «μεγάλο ατύχημα», ενώ εκτιμά ότι η ελληνική πλευρά είναι έτοιμη για μια τέτοια αντιπαράθεση.

 

Χαρακτηρίζει μάλιστα προκλητική τη στάση της Ελλάδας, λέγοντας ότι με την άσκηση κλείνει τις εξόδους της Τουρκίας στα διεθνή ύδατα από το Αιγαίο.

 

Η Άγκυρα ετοιμάζεται να βγάλει το πολεμικό ναυτικό της στις περιοχές που η Αθήνα έχει δεσμεύσει για ασκήσεις, αναφέρει και η εφημερίδα Τζουμχουριέτ.

 

Η εφημερίδα Τζουμχουριέτ, αναφέρει ότι η Ελλάδα έχει δεσμεύσει για στρατιωτική άσκηση την περιοχή ανοιχτά της Εφέσου «γεγονός που θα φέρει τις δύο συμμάχους του ΝΑΤΟ ξανά αντιμέτωπες».

 

Αναφέρει ότι η δέσμευση αυτής της περιοχής, που είναι πολύ κοντά στην Έφεσο της Σμύρνης, «δεν πρόκειται να αφήσει την Τουρκία χωρίς αντίδραση».

 

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι η Τουρκία σχεδιάζει επομένως να «κλείσει» όλες τις παράκτιες περιοχές, κοντά στις οποίες η Ελλάδα έχει προγραμματίσει ασκήσεις, με πολεμικά της πλοία.

 

Υπενθυμίζεται ότι η Πολυεθνική Αεροπορική Άσκηση Μεσαίας Κλίμακας «Ηνίοχος 2018» διεξάγεται από τη Δευτέρα 12 έως και την Παρασκευή 23 Μαρτίου 2018.

 

Πηγή: philenews / ΚΥΠΕ


Πηγή: www.lifo.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!