Συνάντηση βουλευτών Κεντρικής Μακεδονίας με εκπροσώπους των 301 επιχειρήσεων για το χωροταξικό.




301 μεγάλες επιχειρήσεις και ενώσεις πολιτών

Δελτίο Τύπου

Συνάντηση και ενημέρωση των Βουλευτών Θεσσαλονίκης και Κεντρικής Μακεδονίας για την Ανάπτυξη και την Χωροταξία

Πραγματοποιήθηκε συνάντηση των βουλευτών Θεσσαλονίκης και Κεντρικής Μακεδονίας με τους εκπροσώπους των 301 μεγάλων επιχειρήσεων και ενώσεων πολιτών.

Η συνάντηση αφορούσε την ενημέρωση για την ανάπτυξη της περιοχής, τα προβλήματα και τους κινδύνους από τις καταστροφικές διατάξεις του χωροταξικού καθώς και στις προτεινόμενες ενέργειες για την διόρθωση τους.

Παραβρέθηκαν (αλφαβητικά) οι βουλευτές Θεσσαλονίκης και Κεντρικής Μακεδονίας κ. κ. Σάββας Αναστασιάδης, Γιώργος Αρβανιτίδης, Κώστας Γκιουλέκας, Δημήτρης Μάρδας, Κατερίνα Μάρκου (κα. Δροσιά Σάνκοβιτς), Μάρκος Μπόλαρης (κα Ε. Μούρνου), Γιάννης. Σηφάκης, Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης, και οι κ. κ. Νίκος Βιδάλης, Ανδρέας Ευστρατίου, Έλλη Νικολαίδου, Νίκος Καραγιώργος, Αρχοντής Μαυράκης, Κώστας Μπαρμπαγιάννης, Χρήστος Μπόγιας, Θόδωρος Νιτσιάκος, Γιώργος Φρειδάς Γ. για τα ξενοδοχεία Χανδρή, Νίκος Φιλίππου, Ελευθέριος Χατζόπουλος.

Οι παριστάμενοι ευχαρίστησαν τους βουλευτές για την παρουσία τους και την συνδρομή τους στην επίλυση του μεγαλύτερου αναπτυξιακού θέματος της Κ. Μακεδονίας και της χειμαζόμενης δυτικής Θεσσαλονίκης. Ομόφωνα όλοι υποστήριξαν τις θέσεις των επιχειρήσεων και των ενώσεων πολιτών υπέρ της ανάπτυξης χωρίς χωροταξικά εμπόδια, λουκέτα σε όλη την περιφέρεια και παράνομες ζώνες ερήμωσης για την δυτική Θεσσαλονίκη. Οι βουλευτές επαίνεσαν την εξαιρετική πρωτοβουλία. Πρότειναν όλοι μαζί να συντονιστεί συνάντηση των βουλευτών και επιτροπής των επιχειρήσεων με τον κ. Περιφερειάρχη. Επίσης, στο τέλος πρότειναν όλοι μαζί οι βουλευτές την έκδοση δελτίου τύπου στην βάση του σημειώματος επιστολής που ακολουθεί (είχαν αποχωρήσει λόγω υποχρεώσεων ο κ. Αναστασιάδης και κ. Γκιουλέκας).


  
10/03/2018
Οι κ. κ. Βουλευτές Κεντρικής Μακεδονίας ...

Προς
Υπουργείο Ενέργειας και Περιβάλλοντος, Υπουργό κο. Γεώργιο Σταθάκη, Αναπληρωτή Υπουργό Περιβάλλοντος κο Σωκράτη Φάμελλο,
Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, Περιφερειάρχη κο Απόστολο Τζιτζικώστα.

Κοινοποίηση:
Αξιότιμο Πρωθυπουργό, κο Αλέξιο Τσίπρα, Μέγαρο Μαξίμου, Γραφείο Θεσσαλονίκης κ. Πρωθυπουργού, κα Κατερίνα Νοτοπούλου, Βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου της Κ. Μακεδονίας.

Θέμα: Διόρθωση καταστροφικών διατάξεων περιφερειακού χωροταξικού σχεδιασμού Κεντρικής Μακεδονίας α. 266- 17/12/2015, σε επίπεδο περιφέρειας και της αναμενόμενης ΚΥΑ-ΦΕΚ του ΥΠΕΝ.

Αξιότιμοι,

σας επισυνάπτουμε την βασική επιστολή των 301 μεγάλων επιχειρήσεων και ενώσεων πολιτών και την συνοπτική πρόταση διόρθωσης των καταστροφικών διατάξεων του περιφερειακού χωροταξικού Κ. Μακεδονίας.

Υπάρχει μεγάλη κοινωνική αναστάτωση. Συμπλέουν και συμπαρίστανται στην ίδια κατεύθυνση οι 4 Ευρωβουλευτές Θεσσαλονίκης, η ΠΕΔ.ΚΜ με 80 Δήμους, οι 5 Δήμοι Δυτικής Θεσσαλονίκης με 400.000 κατοίκους, οι 4 οικονομικοί φορείς με 70.000 μέλη και οι 301 μεγάλες επιχειρήσεις και ενώσεις πολιτών με ~15.000 προσωπικό και ~ 3 δις € πωλήσεις.

Με το χωροταξικό ΠΚΜ φαίνεται να ισχύουν δύο μέτρα και 2 σταθμά. Δεν υπάρχουν στην Αθήνα και ΕΕ παρόμοιοι μέτρα, ή χάρτες, ή μέτρα λουκέτων και υποχρεωτικής μετεγκατάστασης. Παραμένει αδιόρθωτο 2 χρόνια.

Παρακαλούμε την θετική σας συνδρομή στην επίλυση και απάλειψη αυτού του ιδιαίτερου αντιαναπτυξιακού και καταστροφικού προβλήματος, που περιελήφθη στο υπό δημοσίευση νέο χωροταξικό ειδικά και μόνο στην Κ. Μακεδονία. Η περιοχή υποφέρει από μακροχρόνια αποεπένδυση και η δυτική Θεσσαλονίκη από την υποβάθμιση και τον αναπτυξιακό “βούρκο” από την θάλασσα δυτικά του λιμένος μέχρι ολόκληρη την έκταση δυτικά.

Για αυτό ζητούμε όπως απαλειφθούν οι καταστροφικές διατάξεις: 1) των κύκλων και λεκτικών περιορισμών “πάνω” στον αστικό ιστό, κατά παράνομη ή κακή εφαρμογή της Σεβέζο ΙΙ ή ΙΙΙ. Αντίθετα, να εφαρμοστούν μέτρα εντός των ορίων των εγκαταστάσεων, όπως προβλέπει η Ευρωπαϊκή Οδηγία Σεβέζο και όπως συμβαίνει στην Αθήνα και όλη την Ε.Ε., 2) να διαγραφεί η υποχρεωτική μετεγκατάσταση μέχρι 31/12/17, που ισοδυναμεί με λουκέτα σε όλη την παραγωγή χαμηλής και μέσης όχλησης στην Κ. Μακεδονία. Στην Αθήνα αντιθέτως ενθαρρύνεται η εγκατάσταση της χαμηλής και μέσης όχλησης στον αστικό ιστό.



Με εκτίμηση,


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!