Ερντογάν: «Στην Ελλάδα δώσατε 400 δισ. και σε εμάς γυρνάτε την πλάτη»

Πυροδοτεί την ένταση με την Ευρωπαϊκή Ένωση για ακόμη μία φορά ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στοχεύοντας και την Ελλάδα, λέγοντας ότι: «Η Ευρωπαϊκή Ένωση στήριξε την Ελλάδα κατά την οικονομική κρίση. Τους έδωσαν 400 δισεκατομμύρια ευρώ. Αλλά όταν η Τουρκία έχει προβλήματα της γυρνάνε την πλάτη».

Ο Ερντογάν ανέφερε σε ομιλία του στο Προεδρικό Μέγαρο: «Όταν χώρες με πετρέλαιο ή φυσικό αέριο έχουν προβλήματα, τους βοηθούν, φυσικά με ανταλλάγματα» και συνέχισε: «Ακόμα και έτσι όμως, εμείς λέμε ότι θα κάνουμε θυσίες και θα τα καταφέρουμε μόνοι μας».

«Το τουρκικό έθνος δεν περίμενε ποτέ κανέναν στην ιστορία του και ό,τι κατάφερε, το κατάφερε με τη δύναμη της καρδιάς του».

Παράλληλα, χαρακτήρισε την επιχείρηση στο Αφρίν ως «ειρηνευτική» καθώς, όπως είπε, ο στόχος είναι να μην πάθουν κάτι οι άμαχοι. Νωρίτερα ο Τούρκος Πρόεδρος εξέφρασε την ελπίδα πως το Αφρίν θα πέσει «μέχρι σήμερα το βράδυ» στα χέρια των τουρκικών δυνάμεων.

«Πλησιάσαμε λίγο στην Αφρίν. Ελπίζω, αν το θέλει ο Θεός, πως η Αφρίν θα έχει πέσει εξ ολοκλήρου μέχρι σήμερα το βράδυ», δήλωσε ο Ερντογάν σε ομιλία του στην Άγκυρα προς Τούρκους τοπικούς αξιωματούχους, η οποία μεταδόθηκε από την τηλεόραση.

Η Άγκυρα είχε ανακοινώσει χθες πως οι τουρκικές δυνάμεις περικύκλωσαν πλήρως την πόλη. Ο Ερντογάν δήλωσε ακόμη πως οι άμαχοι της Αφρίν απομακρύνονται με αυτοκίνητα μέσω ενός ειδικού διαδρόμου.

Πηγή: www.zougla.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!