Αρχίζει την Τετάρτη το 8ο Φεστιβάλ Παιδείας στην Καλαμαριά


Καλαμαριά  0203 - 2018       

                                            ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

          Αρχίζει την Τετάρτη το 8ο Φεστιβάλ Παιδείας στην Καλαμαριά

Με παιδικά χαμόγελα, ενέργεια και ζωντάνια αναμένεται να  γεμίσει η αίθουσα του Δημοτικού Θεάτρου της «οδού Χηλής»,  την ερχόμενη Τετάρτη 7 Μαρτίου  και για μια εβδομάδα περίπου, καθώς ξεκινά  το 8ο Φεστιβάλ Παιδείας, με τίτλο «Τα παιδιά  δημιουργούν και επικοινωνούν μεταξύ τους, που διοργανώνει  ο Δήμος Καλαμαριάς, σε συνεργασία με τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της πόλης.

Πρωταγωνιστές  είναι μικροί και μεγάλοι μαθητές, οι οποίοι με τη βοήθεια και υποστήριξη των δασκάλων και των καθηγητών τους,  παρουσιάζουν στη μαθητική κοινότητα μέσα από τις πολυπληθείς και ποικίλες εκδηλώσεις,  τις καλλιτεχνικές δεξιότητες, τις αναζητήσεις, τις ανησυχίες τους, το ταλέντο, τη φαντασία τους  και την δημιουργικότητά τους.

Στη φετινή διοργάνωση συμμετέχουν  1.300 μαθητές από ένα Νηπιαγωγείο, 12 Δημοτικά Σχολεία, 4 Γυμνάσια  ένα Λύκειο και το ΕΠΑΛ και στόχος του Φεστιβάλ είναι η καλλιέργεια της πολιτισμικής συνείδησης αλλά και η σύσφιγξη των σχέσεων μεταξύ των μαθητών.

Το φεστιβάλ Παιδείας στηρίζεται αποκλειστικά στη δύναμη της παιδικής φαντασίας, απελευθερώνει την καλλιτεχνική φύση που υπάρχει μέσα τους. Μέσα από διαφορετικές εκφράσεις τέχνης, όπως ο χορός, η μουσική, το τραγούδι, η ζωγραφική, το θέατρο, και άλλα,  οι μαθητές επικοινωνούν μεταξύ τους και προτείνουν με τη δική τους φωνή, κίνηση και  βλέμμα, μια νεανική οπτική για την κοινωνία και τα προβλήματα που όλοι βιώνουμε. Επιπλέον μοιράζονται με το κοινό, το ταλέντο  τις καλλιτεχνικές δημιουργίες και ανησυχίες τους, με τον πλέον δημιουργικό, ευφάνταστο και ευχάριστο τρόπο.

Σε όλη τη διάρκεια του Φεστιβάλ  θα λειτουργεί στο φουαγιέ και στην αίθουσα του θεάτρου,  έκθεση εικαστικών και άλλων δημιουργιών των μαθητών των 1ου , 4ου, 5ου και 8ου δημοτικών σχολείων, του 3ου γυμνασίου και του 3ου λυκείου.





Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!