Ο σύμβουλος του Ερντογάν απειλεί για «χτύπημα» στην Ανατολική Μεσόγειο και την κυπριακή ΑΟΖ

Νέα απειλητικά μηνύματα εκτοξεύει η Τουρκία προς την Κύπρο μετά την ένταση των τελευταίων ημερών στην κυπριακή ΑΟΖ.

 

Σύμφωνα με το κυπριακό πρακτορείο ειδήσεων (ΚΥΠΕ) ο σύμβουλος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Γιγίτ Μπουλούτ, υποστήριξε σε δηλώσεις του ότι ο Τούρκος Πρόεδρος δεν θα διστάσει να δώσει εντολή για χτύπημα στην Ανατολική Μεσόγειο.

 

Η εντολή θα δοθεί, όπως δηλώνει ο Γιγίτ Μπουλούτ σε εκπομπή της κρατικής τηλεόρασης TRT, σε περίπτωση προσπάθειας για έρευνα ή εξόρυξη την οποία η Τουρκία δεν εγκρίνει.

 

Ο Μπουλούτ ανέφερε, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ότι «η ΕΝΙ προσπαθεί να μπει στην ΑΟΖ της Κύπρου με δύο ιταλικές φρεγάτες και για τρεις εβδομάδες το τουρκικό ναυτικό δεν το αφήνει να πάει».

 

«Βλέπετε το θράσος; Τους δίνουν τον διαγωνισμό και οι ιταλικές φρεγάτες έρχονται και προσπαθούν να βάλουν το γεωτρύπανο μέσα στα χωρικά ύδατα της Κύπρου. Εάν έχετε το θάρρος μπείτε. Το λέω καθαρά. Σε οποιοδήποτε πεδίο στο οποίο δεν δίνουμε άδεια, σε οποιαδήποτε προσπάθεια ή προβοκάτσια, προσωπικά ο αρχιστράτηγός μας ο Ερντογάν θα δώσει την εντολή για χτύπημα. Κανένας να μην έχει αμφιβολία γι' αυτό», φέρεται να είπε χαρακτηριστικά.


Πηγή: www.lifo.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!