Νότης Μαριάς στην Ευρωβουλή: Να καταργηθούν όλα τα «παράθυρα» φοροαποφυγής των πολυεθνικών



Ηράκλειο 10/3/2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ/ΒΙΝΤΕΟ
Νότης Μαριάς στην Ευρωβουλή: Να καταργηθούν όλα τα «παράθυρα» φοροαποφυγής των πολυεθνικών

Μέτρα καταπολέμησης της φοροδιαφυγής και φοροαποφυγής των πολυεθνικών πρότεινε ο Πρόεδρος του Κόμματος «ΕΛΛΑΔΑ - Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ», Ευρωβουλευτής, Καθηγητής Νότης Μαριάς, μιλώντας στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες, την Πέμπτη 1/3/2018.
Όπως επισήμανε ο Νότης Μαριάς, «είναι δεδομένο ότι πρέπει να χτυπηθεί η φοροδιαφυγή και η φοροαποφυγή, αυτό το γνωρίζουμε και αυτό μπορεί να γίνει όταν πρώτα από όλα επιβληθεί η υποχρέωση οι πολυεθνικές να φορολογούνται εκεί που πραγματικά βγάζουν τα κέρδη. Το δεύτερο είναι ότι οι πολιτικές του επιθετικού φορολογικού σχεδιασμού ουσιαστικά στηρίζονται στις ρυθμίσεις που έχουν ήδη τα ίδια τα κράτη μέλη και επομένως αλλάζοντας τη νομοθεσία μπορεί κανείς να αντιμετωπίσει αυτή την κατάσταση διότι μόνο έτσι θα σταματήσει ο αθέμιτος ανταγωνισμός. Επομένως, είναι θετική η έκθεση».
Και ο Νότης Μαριάς συνέχισε: «Φυσικά πρέπει να γίνει ανταλλαγή πληροφοριών αλλά αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να κλείσουμε νομοθετικά τα διάφορα παραθυράκια που υπάρχουν προκειμένου να φοροδιαφεύγουν και να φοροαποφεύγουν οι διάφορες πολυεθνικές».
Και ο Νότης Μαριάς κατέληξε: «Άρα εκεί πρέπει να σταθούμε κυρίως. Αυτό είναι το βασικό στοιχείο: να κλείσουν όλα τα τρικ και όλα τα φορολογικά παράθυρα».

Επισυνάπτεται το βίντεο με την παρέμβαση του Νότη Μαριά:
https://www.youtube.com/watch?v=65umoYdJ7kI







Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!