ΠΓΔΜ: Συγκέντρωση στα Σκόπια ενάντια στην αλλαγή ονόματος της χώρας

Περίπου 5.000 πολίτες της ΠΓΔΜ διαδήλωσαν το απόγευμα στην κεντρική πλατεία των Σκοπίων, αντιδρώντας στο ενδεχόμενο αλλαγής της αποκαλούμενης συνταγματικής ονομασίας της χώρας τους.

Τη συγκέντρωση διοργάνωσε νεοσύστατη οργάνωση που αποκαλείται «Είμαστε Μακεδονία» και φέρεται να συνδέεται με οργανώσεις της διασποράς της ΠΓΔΜ.

Οι διαδηλωτές ζήτησαν ακόμη από την κυβέρνηση της πρώην γιουγκοσλαβικής δημοκρατίας να διακόψει τις διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα, οι οποίες διεξάγονται υπό την αιγίδα του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη και να διεκδικήσει στα Ηνωμένα Έθνη ψήφισμα που θα διασφαλίζει την αναγνώριση της χώρας με το συνταγματικό της όνομα («Δημοκρατία της Μακεδονίας»).

Η συγκέντρωση στα Σκόπια για το ζήτημα της ονομασίας ήταν η δεύτερη μέσα σε μία εβδομάδα.

Όπως μεταδίδουν τα μέσα ενημέρωσης της χώρας, παρόμοιες διαδηλώσεις διοργανώθηκαν σε πάνω από 10 πόλεις του κόσμου όπου υπάρχει διασπορά της ΠΓΔΜ. Η μεγαλύτερη από αυτές πραγματοποιήθηκε στο Σίδνεϊ, ενώ στη Μελβούρνη ορισμένοι εθνικιστές διαδηλωτές έκαψαν πόστερ του πρωθυπουργού της ΠΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ, κατηγορώντας τον ότι «είναι έτοιμος να αποδεχτεί αλλαγή του ονόματος της χώρας».

Πηγή: ΑΜΠΕ

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!


Πηγή: www.naftemporiki.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!