Κατηγορία και για κατασκοπεία αντιμετωπίζουν οι Έλληνες στρατιωτικοί

Όπως μετέδωσε η ανταποκρίτρια της ΕΡΤ στη γειτονική χώρα, στην καθιερωμένη ενημέρωση των δημοσιογράφων, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Τουρκίας τους ξεκαθάρισε ότι οι Έλληνες συλληφθέντες στρατιωτικοί κατηγορούνται και για κατασκοπεία.

Σύμφωνα με την ανταποκρίτρια της ΕΡΤ, ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης Γιλντιρίμ πρόσθεσε ότι δεν τέθηκε θέμα ανταλλαγής με τους 8 που βρίσκονται στην Ελλάδα, και ζητούνται από το καθεστώς Ερντογάν ως πραξικοπηματίες.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, στην έρευνα περί κατασκοπείας φαίνεται πως συνηγόρησαν οι φωτογραφίες που βρέθηκαν στα κινητά τηλέφωνα των δύο στρατιωτικών.

Απορίφθηκε  η ένσταση στην απόφαση προφυλάκισης που κατατέθηκε από τους δύο δικηγόρους που ορίστηκαν από τις ελληνικές αρχές για να εκπροσωπήσουν τους Έλληνες στρατιωτικούς.

Το τουρκικό δικαστήριο απέρριψε το αίτημα αποφυλάκισης τους  όπως μεταδίδει το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters επικαλούμενο το τηλεοπτικό δίκτυο A Haber, ενώ θα πρέπει να ορισθεί τακτική δικάσιμος για την υπόθεσή τους, ο χρόνος της οποίας παραμένει ακόμη αδιευκρίνιστος.

Ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης, Μπεκίρ Μποζντάγ, ξεκαθάρισε νωρίτερα ότι «δεν υπήρξε ποτέ αίτημα» ανταλλαγής των δυο Ελλήνων στρατιωτικών με τους Τούρκους αξιωματικούς, όπως μεταδίδει το CNNTurk αλλά και η εφημερίδα Cumhuriyet.

«Η ανταλλαγή δεν τέθηκε ποτέ» ως ζήτημα, είπε ο Μποζντάγ τονίζοντας ότι θα δικαστούν στην Τουρκία με βάσει τις διεθνείς συμφωνίες.

Ποια είναι τώρα η διαδικασία

Η διαδικασία που θα ακολουθηθεί τώρα είναι η κατάθεση του κατηγορητηρίου από την εισαγγελία, η αποδοχή ή η απόρριψη της από το δικαστήριο και στην συνέχεια ο ορισμός δικασίμου.

Πάντως σήμερα ο εισαγγελέας παρείχε στις οικογένειες άδεια να επισκεφθούν τους δύο αξιωματικούς, που είναι προφυλακισμένοι στις φυλακές της Αδριανουπόλεως.

Νωρίτερα σήμερα οι συνήγοροι υπεράσπισης των δύο Ελλήνων που συνελήφθησαν την περασμένη εβδομάδα στον Εβρο, άσκησαν έφεση  κατά της απόφασης προφυλάκισής τους.

Οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί που συνελήφθησαν από Τούρκους  παρατείνεται η κράτησή τους στις φυλακές της Αδριανούπολης μέχρι να εκδικαστεί η υπόθεση τους για την παράνομη είσοδό τους στην Τουρκία.

Νωρίτερα, πληροφορίες ανέφεραν δεν υπάρχει διαφοροποίηση ως προς το κατηγορητήριο εναντίον των δύο αξιωματικών και το οποίο συνίσταται στην παράνομη είσοδο σεστρατιωτική περιοχή.

Σημειώνεται πως από νωρίς το πρωί, στο χώρο του δικαστηρίου προσήλθαν οι γονείς των δύο συλληφθέντων οι οποίοι αρνήθηκαν να κάνουν οποιαδήποτε δήλωση, ενώ οι ίδιοι οι στρατιωτικοί δεν μεταφέρθηκαν στο δικαστήριο.

Η οικογένειες των δύο στρατιωτικών έφτασαν νωρίς το πρωί με ιδιωτικό αυτοκίνητο στις Καστανιές, απ’ όπου τους παρέλαβε τζιπ του Στρατού με το οποίο πέρασαν τα σύνορα.

Στη συνέχεια, κατευθύνθηκαν στο δικαστήριο για να λάβουν άδεια να επισκεφτούν τους δύο προφυλακισμένους στρατιωτικούς.

Το δικαστήριο έκανε δεκτό το αίτημά τους και έτσι οι οικείοι των Ελλήνων στρατιωτικών κατευθύνθηκαν προς τη φυλακή όπου κρατούνται οι δύο άντρες.


Πηγή: www.madata.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!