Νεκρή βρέθηκε η πρώην πρόεδρος των Συμβολαιογράφων Θεσσαλονίκης

Νεκρή βρέθηκε σήμερα το μεσημέρι η πρώην πρόεδρος του Συλλόγου Συμβολαιογράφων Θεσσαλονίκης, Ιωάννα Μπιλίση Χρουσάλα.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες του thestival.gr, η άτυχη γυναίκα βρέθηκε πνιγμένη στην θαλάσσια περιοχή της Επανομής Θεσσαλονίκης. Στο σημείο έφτασε κλιμάκιο της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης για να διερευνήσει το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας.

 

Υπάρχουν πληροφορίες που κάνουν λόγο για αυτοκτονία και σημείωμα, αλλά δεν έχουν επιβεβαιωθεί.

 

Στη συνέχεια η σορός της 71χρονης μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Παπανικολάου, ενώ την έρευνα για τις συνθήκες θανάτου της Ιωάννας Μπιλίση, θα αναλάβει το Λιμενικό Σώμα.

 

Υπενθυμίζεται ότι τον Νοέμβριο είχε ασκηθεί εις βάρος της κακουργηματική ποινική δίωξη έπειτα από καταγγελία για υπεξαίρεση χρημάτων από πλειστηριασμούς περίπου 500.000 ευρώ.

 

Η δίωξη συνδεόταν με πλειστηριασμούς ακινήτων που διενήργησε η ίδια κατά το 2015, όπου μετά την κατακύρωσή τους, δεν προέβη -ως όφειλε- σε δημόσια κατάθεση του πλειστηριάσματος (τιμήματος) στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες που είχε δώσει το υπουργείου Οικονομικών, η υπόθεση άρχισε να ερευνάται κατόπιν αναφοράς της Φορολογίας Ανωνύμων Εταιρειών (ΦΑΕ) Θεσσαλονίκης, όπου είχαν απευθυνθεί ιδιώτες, ζητώντας φορολογικές ενημερότητες, αλλά εμφανίζονταν ως οφειλέτες του Δημοσίου παρότι είχαν εκπλειστηριαστεί τα ακίνητά τους.

 

Κατόπιν τούτου, ο εισαγγελέας Διαφθοράς Θεσσαλονίκης, παρήγγειλε την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος της προέδρου των συμβολαιογράφων Θεσσαλονίκης, με τις επιβαρυντικές διατάξεις του άρθρου 1608 περί καταχραστών δημοσίου χρήματος, ενώ την παρέπεμψε να απολογηθεί σε ειδικό ανακριτή.

 

Η κατηγορούμενη έχει εξεταστεί ανωμοτί (ως ύποπτη) και μετά την απαγγελία της δίωξης φέρεται να επέστρεψε μεγάλο μέρος του παραπάνω χρηματικού ποσού, ενώ κατά πληροφορίες που είχαν μεταδοθεί τον περασμένο Νοέμβριο, πρόθεσή της ήταν να επιστρέψει και το υπόλοιπο ποσό. Παράλληλα ξεκινούσε τις διαδικασίες για τη συνταξιοδότησή της.

 

«Σχετικά με τα δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών που εμπλέκουν το όνομά μου, δηλώνω ότι είναι ανακριβή και παραπλανητικά, καθώς δεν οφείλεται εκ μέρους μου κανένα απολύτως ποσό στο Ελληνικό Δημόσιο. Είμαι έτοιμη κάθε στιγμή να παράσχω τεκμηριωμένες εξηγήσεις για αυτό εφόσον κληθώ από τα αρμόδια όργανα, και έχω πλήρη εμπιστοσύνη στην Ελληνική Δικαιοσύνη», είχε δηλώσει η ίδια.


Πηγή: www.lifo.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!