Τραμπ: Η θανατική ποινή σε διακινητές ναρκωτικών φέρνει αποτελέσματα

Την άποψη ότι η επιβολή θανατικής ποινής σε εμπόρους ναρκωτικών φέρνει αποτελέσματα σε ό,τι αφορά την πάταξη της διακίνησής τους εξέφρασε ο Aμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, επικαλούμενος το παράδειγμα χωρών που καταφεύγουν σε αυτό το μέτρο.

«Οι λαθρέμποροι ναρκωτικών κάνουν στ' αλήθεια μεγάλη ζημιά», ανέφερε ο Τραμπ στη διάρκεια εκδήλωσης για την κρίση των οπιοειδών, η οποία συνεχίζει να στοιχίζει χιλιάδες ζωές κάθε χρόνο στις ΗΠΑ. «Ορισμένες χώρες επιβάλλουν μια ποινή πολύ, πολύ σκληρή, την εσχάτη των ποινών (...) και παρεμπιπτόντως, έχουν πολύ λιγότερα προβλήματα με τα ναρκωτικά απ' ό,τι εμείς», πρόσθεσε.

Ο Αμερικανός πρόεδρος στο παρελθόν έχει επαινέσει τον ομόλογό του των Φιλιππίνων, Ροντρίγκο Ντουτέρτε, για τον «πόλεμο εναντίον των ναρκωτικών» που έχει εξαπολύσει, τον οποίο καταγγέλλουν οργανώσεις υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

«Χρειαζόμαστε δύναμη απέναντι στους λαθρέμπορους ναρκωτικών (...). Πρέπει να είμαστε πολύ αυστηροί στις ποινές» που επιβάλλονται, υπογράμμισε ο Τραμπ. «Αν σκοτώσεις κάποιον, σε καταδικάζουν σε ισόβια, σε καταδικάζουν στην ποινή του θανάτου. Αυτοί οι τύποι μπορεί να σκοτώνουν 2.000, 3.000 ανθρώπους, και δεν τους συμβαίνει τίποτα», συμπλήρωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ.

Πηγές: ΑΜΠΕ, AFP

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!


Πηγή: www.naftemporiki.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!