Προς Βουλή οδεύει η πρόταση του Ποταμιού για Εθνικό Συμβούλιο Ασφαλείας

Αποδεκτή -με κάποιες τροποποιήσεις- έκανε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας την πρόταση του Ποταμιού για τη δημιουργία Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας, έπειτα από τη συνάντηση που είχε με τον επικεφαλής του κόμματος, Σταύρο Θεοδωράκη.

Οι δύο πολιτικοί αρχηγοί συζήτησαν διεξοδικά την πρόταση του Ποταμιού για τη δημιουργία του διακομματικού οργάνου που εισηγείται, με τον πρωθυπουργό να υπογραμμίζει ότι είναι εξαιρετικά σημαντικό να δημιουργηθούν θεσμοί που θα συμβάλλουν στην καλλιέργεια κλίματος συναίνεσης στα θέματα εξωτερικής πολιτικής. 

Στο παραπάνω πλαίσιο, ο πρωθυπουργός φέρεται να σημείωσε ότι η πρόταση του Ποταμιού μπορεί να αποτελέσει βάση συζήτησης και για τον λόγο αυτό θα ζητήσει από τον πρόεδρο της Βουλής να θέσει το θέμα στην αρμόδια διαρκή επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας, προκείμενου να πραγματοποιηθεί μία διεξοδική συζήτηση. 

Εξάλλου, ο κ. Τσίπρας εξέφρασε την πρόθεση του να αξιοποιηθεί η πρόταση στο πλαίσιο της αναβάθμισης και μετεξέλιξης του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής σε Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικών και Ασφάλειας.

Επίσης, ενημέρωσε τον κ. Θεοδωράκη ότι το υπουργείο Εξωτερικών προετοιμάζει σχέδιο για τη δημιουργία Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας με επιχειρησιακές αρμοδιότητες στα πρότυπα αντίστοιχων δομών άλλων χωρών και του ζήτησε να συμβάλει στη σχετική συζήτηση όπως πρόκειται να πράξει και για τα υπόλοιπα κόμματα.

Σημειώνεται ότι ο κ. Θεοδωράκης είχε διευκρινίσει ότι δεν τίθεται θέμα εισόδου του Ποταμιού στην κυβέρνηση, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι «άλλα τα εσωτερικά ζητήματα άλλο τα πατριωτικά... εκεί πρέπει να κατεβάσουμε τους τόνους. 

Ο επικεφαλής του Ποταμιού ενημέρωσε τα μέλη του πολιτικού συμβουλίου του Κινήματος Αλλαγής, για τη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό. 


Πηγή: www.efsyn.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!