Πρόταση Γιώργου Λίλτση για ειδική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Παύλου Μελά στο πρώην στρατόπεδο Καρατάσιου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πρόταση Γιώργου Λίλτση για ειδική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Παύλου Μελά στο πρώην στρατόπεδο Καρατάσιου

Πρόταση ώστε η επόμενη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Παύλου Μελά να πραγματοποιηθεί στο εσωτερικό του πρώην στρατοπέδου Καρατάσιου ως απάντηση στη δίωξη για κατάληψη δημοσίου χώρου που ασκήθηκε σε βάρος του νυν και του πρώην δημάρχου της περιοχής μετά από από την αναφορά που κατέθεσε το Ταμείο Εθνικής Άμυνας, υπέβαλε κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου ο υποψήφιος δήμαρχος και επικεφαλής της παράταξης «αναΤΡΟΠΗ» Γιώργος Λίλτσης.
Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο κ. Λίλτσης η πραγματοποίηση της συνεδρίασης εντός του πρώην στρατοπέδου έχει συμβολικό χαρακτήρα. «Θεωρείται δεδομένη η στήριξή μας στο δήμο Παύλου Μελά. Διεκδικούμε μαζί με την διοίκηση (προηγούμενη και νυν) αλλά και τους ενεργούς πολίτες την απόδοση του πρώην στρατοπέδου Καρατάσιου στην τοπική κοινωνία που αποτελεί ένα πάγιο αίτημα δεκαετιών. Το πρώην στρατόπεδο ανήκει σε όλους τους πολίτες της Θεσσαλονίκης. Αποτελεί έναν από τους τελευταίους ελεύθερους χώρους πρασίνου της δυτικής Θεσσαλονίκης. Είναι ένας ελεύθερος κοινόχρηστος χώρος Πρασίνου, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Αναψυχής» είπε.
Ο κ. Λίλτσης επανέλαβε την άποψη της «αναΤΡΟΠΗΣ» ότι το πρώην στρατόπεδο πρέπει να αποδοθεί στον λαό της δυτικής Θεσσαλονίκης, κάτι που θα συμβάλει στην ανάπτυξη της περιοχής η οποία διαχρονικά υποβαθμίζεται μέσα από συγκεκριμένες πολιτικές.
Τέλος, υπογράμμισε ότι η «αναΤΡΟΠΗ» βρίσκεται στο πλευρό του δήμου Παύλου Μελά με έναν και μοναδικό σκοπό: να ικανοποιηθεί το αίτημα πρωτίστως των πολιτών και κατ' επέκταση των διοικήσεων του δήμου. «Για τα μεγάλα ζητήματα, όπως είναι η απόδοση των πρώην στρατοπέδων, είναι απαραίτητη η κοινή συνεργασία όλων μας και η διαβούλευση μέσα από διαπαραταξιακές επιτροπές ώστε αφενός η πίεση που ασκείται είναι μεγαλύτερη και αφετέρου το σχέδιο που υλοποιείται και θα καθορίσει το μέλλον του τόπου μας να μπορούμε να το συνδιαμορφώσουμε» κατέληξε ο κ. Λίλτσης.



Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!