Ιταλία: Προκλητικά αυτοκόλλητα από νεοφασίστες

Όπως αναφέρει η ιταλική εφημερίδα La Repubblica, τις τελευταίες ώρες, στην πόλη Παβία της βόρειας Ιταλίας, στις πόρτες διαφόρων κατοικιών, άγνωστοι κόλλησαν δεκάδες αυτοκόλλητα με γραμμένο «εδώ μένει ένας αντιφασίστας» (Qui ci abita un antifascista), με κόκκινο απαγορευτικό σήμα στην μέση. Στην λίστα των κατοικιών που «επλήγησαν» συγκαταλέγονται και εκείνες μελών των οργανώσεων των ανταρτών «παρτιτζιάνι», που πολέμησαν το φασιστικό καθεστώς.

Σύμφωνα με αρκετούς πολίτες, η όλη «πρωτοβουλία», λίγες ώρες πριν ανοίξουν οι κάλπες για τις βουλευτικές εκλογές, είναι πολύ πιθανό να οφείλεται στις νεοφασιστικές οργανώσεις Casapound και Forza Nuova (Nέα Δύναμη). Μια κίνηση που θυμίζει τις μελανότερες στιγμές της ιταλικής ιστορίας, όταν φασίστες είχαν βάλει ρατσιστικές ταμπέλες, για να διακρίνονται τα σπίτια και τα καταστήματα εβραίων πολιτών.

Μέσω του διαδικτύου, ιταλοί πολίτες που συμμετέχουν σε αριστερές και αντιρατσιστικές οργανώσεις ζητούν τώρα να τεθούν άμεσα εκτός νόμου, πολιτικά κόμματα και οργανώσεις που κάνουν άμεση αναφορά στον φασισμό.

Πηγή: ΑΠΕ

Πηγή: www.zougla.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!