Αυξημένοι φέτος οι εισακτέοι του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής

«Παρά το γεγονός ότι τα τμήματα μειώνονται από 42 σε 26, τα περισσότερα μέλη ΔΕΠ, αλλά και η μείωση των εργαστηριακών μαθημάτων, θα μας επιτρέψουν να αυξήσουμε τους φοιτητές που θα σπουδάσουν σε αυτό», διευκρίνισε ο αρμόδιος υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου.

Την ίδια στιγμή, ο Κώστας Γαβρόγλου ανακοίνωσε ότι σε δέκα ημέρες θα δημοσιευθεί το σχέδιο συγχώνευσης του πανεπιστημίου Ιωαννίνων και ΤΕΙ Ηπείρου. Ενδεικτικά, στα νέα μηχανογραφικά, τα τμήματα Λογοθεραπείας και Νοσηλευτικής αναμένεται να ενταχθούν πλέον στο τμήμα Ιατρικής του πανεπιστημίου.

Μάλιστα, στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας θα τεθεί σε δημόσια διαβούλευση το νομοσχέδιο με τις σαρωτικές αλλαγές στην λειτουργία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, δηλαδή τις νέες παιδαγωγικές δομές, την αυτοαξιολόγηση των σχολικών μονάδων και την αξιολόγηση των στελεχών εκπαίδευσης, ενώ στο τέλος της ερχόμενης εβδομάδας, σύμφωνα με το νυν χρονοδιάγραμμα, θα δοθεί στη δημοσιότητα το τελικό σχέδιο με τον αριθμό εισακτέων σε σχολές και τμήματα, που φέτος καθυστέρησε λόγω του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής.

«Πρόκειται για ιστορική ημέρα», είπε ο υπουργός, ενώ χαρακτήρισε το νέο ΑΕΙ «πρωτόγνωρο εγχείρημα». Την ίδια στιγμή, ο υπουργός ανέφερε ότι οι συνθήκες πλέον ωρίμασαν και ότι το κλίμα για συνέργιες μεταξύ των λοιπών ΑΕΙ και ΤΕΙ σε όλη την Ελλάδα προχωρούν σε εξαιρετικό κλίμα, με τις «Κασσάνδρες να έχουν πλήρως διαψευστεί». Σημειώνεται επιπλέον ότι με το υπάρχον χρονοδιάγραμμα, το 2019 αναμένεται να ξεκινήσουν τη λειτουργία τους οι πρώτες διετείς δομές του ΠΔΑ.

Πάντως, μεγάλο στοίχημα για τη Διοικούσα Επιτροπή παραμένει να αποφασίσει τι ακριβώς θα ισχύσει με τους παλιότερους αποφοίτους των ΤΕΙ Αθήνας και Πειραιά.

Ζητούμενο επίσης παραμένει ότι μέχρι το τέλος του καλοκαιριού - όπου και αναμένεται να περάσει το κατώφλι της βουλής, πλήθος νομοσχεδίων - εάν θα συμπεριληφθεί σε αυτά και το νομοσχέδιο που αφορά στον τρόπο εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Σημειώνεται ότι σήμερα στις 19:30 το βράδυ, έχει προγραμματιστεί στον Πολυχώρο Πολιτισμού του Αιγάλεω (Ιερά Οδός 154) από το Δήμο Αιγάλεω και το Πανεπιστήμιο, εκδήλωση για την ίδρυση του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, με κεντρικό ομιλητή τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Χαιρετισμό θα απευθύνουν ο Δήμαρχος Αιγάλεω Δ. Μπίρμπα, ο Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής , Καθ. Κώστας Μουτζούρηςι και ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου, ενώ για την ίδια ώρα, προγραμματίζεται συγκέντρωση διαμαρτυρίας από φοιτητικούς συλλόγους.

Αναλυτικά τα μέλη της Διοικούσας Επιτροπής:

1. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΟΥΤΖΟΥΡΗΣ του ΙΩΑΝΝΗ, Ομότιμος Καθηγητής του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου,   ως Πρόεδρος, ο οποίος ασκεί αρμοδιότητες Πρύτανη.

2. ΛΑΖΑΡΟΣ ΒΡΥΖΙΔΗΣ του ΝΙΚΟΛΑΟΥ, Καθηγητής του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής,   ως Αντιπρόεδρος, ο οποίος ασκεί καθήκοντα Αντιπρύτανη Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και Φοιτητικής Μέριμνας.

3. ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΥ του ΧΡΗΣΤΟΥ, Καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής,  ως μέλος.

4. ΣΑΒΒΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ, Καθηγητής του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής,  ως μέλος.

5. ΜΑΡΙΑ ΒΕΝΕΤΙΚΟΥ του ΣΠΥΡΙΔΩΝΟΣ, Καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, ως μέλος.

6. ΙΩΑΝΝΗΣ ΕΥΔΟΚΙΜΙΔΗΣ του ΘΕΟΛΟΓΟΥ, Ομότιμος Καθηγητής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών,   ως μέλος.

7. ΑΝΤΩΝΗΣ ΜΩΥΣΙΔΗΣ του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ, Ομότιμος Καθηγητής του Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών,  ως μέλος.

8. ΚΛΕΟΜΕΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ του ΠΑΝΑΓΗ, ομότιμος Καθηγητής του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής,   ως μέλος.

9. ΓΡΑΜΜΑΤΗ ΠΑΝΤΖΙΟΥ του ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ, Καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής,  ως μέλος.

10. ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΠΟΥΛΟΣ του ΙΩΑΝΝΗ, Καθηγητής του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής,  ως μέλος.

11. ΕΛΕΝΗ ΤΟΥΡΝΑ του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ, Καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής,  ως μέλος.

12. ΔΗΜΟΣ ΤΡΙΑΝΤΗΣ του ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ, Καθηγητής του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής,  ως μέλος.

13. ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΤΣΕΛΕΣ του ΙΩΑΝΝΗ, Καθηγητής του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής,   ως μέλος.

14. ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΤΥΜΠΑΣ του ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ, Αναπληρωτής Καθηγητής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνώνως μέλος.

15. ΚΩΣΤΗΣ ΧΑΤΖΗΜΙΧΑΛΗΣ του ΜΙΧΑΗΛ, Καθηγητής του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου,  ως μέλος.


Πηγή: news247.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!