Αδριανούπολη: Σήμερα η δίκη των δύο Ελλήνων στρατιωτικών

Ενώπιον της τουρκικής Δικαιοσύνης οδηγούνται σήμερα οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί που συνελήφθησαν από Τούρκους στρατιώτες την Πέμπτη στον Έβρο.

Τα δύο στελέχη του Στρατού Ξηράς κρατούνται στις φυλακές της Αδριανούπολης.

Σε δηλώσεις του στον Ant1 o δήμαρχος Ορεστιάδας, Β. Μαυρίδης οι γονείς των δύο στρατιωτικών θα δουν τα παιδιά τους για μία ώρα στη φυλακή. Ωστόσο, δεν θα μπορέσουν να παραστούν στη δίκη, η οποία θα γίνει κεκλεισμένων των θυρών.

Μιλώντας χθες στην ΕΡΤ1 ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Φώτης Κουβέλης ζήτησε την αξιολόγηση του περιστατικού με τους δύο στρατιωτικούς, στις πραγματικές διαστάσεις του.

Όπως είπε ο κ. Κουβέλης, στην περιοχή που συνελήφθησαν επικρατούσαν δυσμενείς καιρικές συνθήκες, υπήρχε χιόνι και τα όρια είχαν διασαλευθεί με αποτέλεσμα να μην είναι δυνατό να διακριβωθούν από τα στελέχη που εκτελούσαν συνήθη περιπολία.

Επιπλέον σημείωσε ότι δεν επιχειρεί κανείς να μπει σε ξένο έδαφος από πρόθεση φορώντας τη στολή και φέροντας τα διακριτικά και τον οπλισμό.

Σύμφωνα με τον τουρκική εφημερίδα Birlik, κατά την απολογία τους οι δύο στρατιωτικοί ανέφεραν ότι στη διάρκεια της περιπόλου τους, ακολουθούσαν κάποια ίχνη στο έδαφος, τα οποία και φωτογράφησαν, ώστε να τα δείξουν στους ανωτέρους τους. Λόγω των κακών καιρικών συνθηκών έχασαν τον προσανατολισμό τους και βρέθηκαν σε τουρκικό έδαφος. 

«Εμείς δεν είμαστε πράκτορες, δεν περάσαμε σκόπιμα τα σύνορα. Περάσαμε τα σύνορα λόγω της κακοκαιρίας», φέρεται να κατέθεσαν.

Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες, που μεταδίδουν τουρκικά ΜΜΕ, οι Έλληνες στρατιωτικοί ανέφεραν στην απολογία τους ότι το χιόνι ήταν γύρω στα 20-25 εκατοστά και πως όταν είδαν ίχνη παπουτσιών πάνω στο χιόνι άρχισαν να τα ακολουθούν, νομίζοντας ότι είναι ίχνη παράνομων μεταναστών.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!


Πηγή: www.naftemporiki.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!