Σε εκλογική ετοιμότητα η ΝΔ μετά και τα σύννεφα στις σχέσεις ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ

Ο χρόνος για την κυβέρνηση έχει αρχίσει να μετρά αντίστροφα, εκτιμούν στη Νέα Δημοκρατία και το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι σε απόλυτη ετοιμότητα για εκλογές.

Στην Πειραιώς βλέπουν ότι οι δύο κυβερνητικοί εταίροι βρίσκονται σε πλήρη αναντιστοιχία σε μια σειρά κρίσιμα ζητήματα, με κυρίαρχα τα εθνικά θέματα. Το ονοματολογικό των Σκοπίων και η φυλάκιση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών στην Αδριανούπολη έχουν φέρει τη ρήξη ανάμεσα σε Αλέξη Τσίπρα και Πάνο Καμμένο. Ταυτόχρονα, υπάρχει η πεποίθηση, πως ο ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς τους ΑΝΕΛ, δεν μπορεί να παραμείνει στην εξουσία καθώς η αριθμητική του Κοινοβουλίου και η απομόνωση από τα άλλα κόμματα δεν επιτρέπουν στον Πρωθυπουργό να αναζητήσει αλλού στηρίγματα για την κυβέρνηση του.

Ακόμα και το σενάριο που θέλει τους ΑΝΕΛ να αποχωρούν από το κυβερνητικό σχήμα, αλλά να στηρίζουν μια κυβέρνηση μειοψηφίας του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή χαρακτηρίζεται θνησιγενές.   

«Ίσως είναι η τελευταία ζαριά του Πάνου Καμμένου», σημειώνουν έμπειρα στελέχη του Μοσχάτου, «Σκοπιανό και μείωση συντάξεων, που είναι στον ορίζοντα, δεν του αφήνουν, όμως, περιθώρια για πολλές κινήσεις», συμπληρώνουν. Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ από τη στιγμή που βρέθηκε στο στόχαστρο της Νέας Δημοκρατίας, υποστηρίζουν στελέχη του κόμματος, έχει στριμωχτεί πολύ άσχημα, πολιτικά, και η στάση του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Σκοπιανού έχει κλείσει τα μονοπάτια διεξόδου για τον κυβερνητικό εταίρο.

Την ίδια ώρα διαπιστώνουν ότι η περίοδος στήριξης του Αλέξη Τσίπρα από την Ευρώπη πλησιάζει στο τέλος της. Είναι εμφανής η πίεση προς την κυβέρνηση να προχωρήσει στα μέτρα που η ίδια έχει ψηφίσει, για μείωση συντάξεων και αφορολόγητου, με την τέταρτη αξιολόγηση να πιέζει πολιτικά το Μέγαρο Μαξίμου και το αφήγημα για τέλος της επιτροπείας που καλλιεργούσε το προηγούμενο διάστημα να καταρρέει.

«Έρχονται δύσκολες μέρες για τον κ. Τσίπρα», είναι το σχόλιο που κάνουν συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη και η δήλωση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας στο Bloomberg, πως, «Είναι αρκετά πιθανό να έχουμε εκλογές το δεύτερο μισό του 2018 και ο λόγος είναι ότι ο κ. Τσίπρας δεν θέλει να υποστεί αυτός το πολιτικό κόστος από τις περικοπές συντάξεων που ο ίδιος νομοθέτησε», δείχνει πως η Πειραιώς έχει θέσει τον εκλογικό της μηχανισμό σε πλήρη ετοιμότητα.


Πηγή: www.iefimerida.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!