Σύλληψη Ελλήνων στρατιωτικών στον Εβρο: Για πρωτόγνωρο περιστατικό μιλούν στο ΓΕΣ

Για πρωτόγνωρο περιστατικό κάνουν λόγο στο ΓΕΣ μετά τη σύλληψη δύο στελεχών του Ελληνικού Στρατού από Τούρκους στον Έβρο.

Συγκεκριμένα, περίπολος του Στρατού Ξηράς, την Πέμπτη 1 Μαρτίου, αποτελούμενη -σύμφωνα με πληροφορίες- από έναν αξιωματικό και έναν υπαξιωματικό, λόγω των κακών καιρικών συνθηκών (πυκνή χιονόπτωση, χαμηλή ορατότητα) έχασε τον προσανατολισμό της και πέρασε σε τουρκικό έδαφος.

Ως αποτέλεσμα, εντοπίστηκαν από τουρκική περίπολο, που τους συνέλαβε. Μάλιστα, κατά πληροφορίες, οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί ξαφνιάστηκαν όταν κατάλαβαν ότι συνελήφθησαν από την τουρκική περίπολο.

Όπως ανέφεραν στο ΓΕΣ, δεν έχει συμβεί τα τελευταία χρόνια κάτι παρόμοιο. Μάλιστα, μιλούσαν για πρωτόγνωρο περιστατικό. Διότι αρκετές είναι οι περιπτώσεις που περίπολοι και από τις δύο χώρες περνάνε τα σύνορα ένθεν κακείθεν, ωστόσο σύλληψη στρατιωτικών για αυτόν τον λόγο είναι εξαιρετικά σπάνιο φαινόμενο. 

Πλέον, έχουν κινηθεί οι διαδικασίες για την επιστροφή των Ελλήνων στρατιωτικών στη χώρα μας από την Αδριανούπολη όπου βρίσκονται.


Πηγή: www.iefimerida.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!